Quantcast
Πετρέλαιο: Σήμερα οι ανακοινώσεις των διυλιστηρίων για την επιδότηση - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Σήμερα οι ανακοινώσεις των διυλιστηρίων για την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν τα διυλιστήρια την επιδότηση για την αντλία στο πετρέλαιο θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι έως αύριο, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου ισχύει η επιδότηση των 7,5 λεπτών με ΦΠΑ από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας.

Επίσης επισημαίνεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και τις 31 Μαρτίου 2023 θα ισχύσει και η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο για την αντλία στο πετρέλαιο θέρμανσης από 25 λεπτά που είναι έως αύριο. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 1.127  ευρώ / λίτρο, ενώ η τελική τιμή του αναμένεται να  κυμανθεί περίπου στο 1.264 ευρώ/ λίτρο.

Πετρέλαιο: Μικρή πτώση για την τιμή του brent

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημείωσαν σήμερα στις 12.05 μ.μ. μια μικρή πτώση της τάξεως του 0,40% και ανήλθαν στα 83,13 δολάρια το βαρέλι, όπως προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα του Investing.com.

Σημειώνεται δε πως αυτή η πτώση του πετρελαίου οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα. Δηλαδή η χώρα θα χρειαστεί 3 με 4 μήνες για να επανέλθει η οικονομία στα προ κορονοϊού και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει αύξηση της ζήτησης για το πετρέλαιο με αποτέλεσμα να πέφτει και η τιμή. Επίσης επισημαίνεται πως το πετρέλαιο άρχισε να πέφτει από τις 28 Δεκεμβρίου 2022.  Υπενθυμίζεται δε πως το brent  έπεσε χθες κοντά στο 82,5 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του επέστρεψε στα επίπεδα που είχε πριν τα Χριστούγεννα, κοντά στις 23 Δεκεμβρίου.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.