Quantcast
Πιο γρήγορα στη σύνταξη με αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας - enikonomia.gr
share

Πιο γρήγορα στη σύνταξη με αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας

δημοσιεύτηκε:

Πιο γρήγορα στη σύνταξη οδηγεί η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.

Ωστόσο οι ασφαλισμένοι που επιλέξουν να αναγνωρίσουν τη στρατιωτική θητεία θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη αφού το κόστος παραμένει υψηλό παρά τις εκπτώσεις που έχουν θεσπιστεί .
Με την εξαγορά της θητείας οι ασφαλισμένοι μπορούν να «κλειδώσουν» το δικαίωμα ακόμα και για τα όρια ηλικίας που ίσχυαν μέχρι το τέλος του 2012 και να βγουν πιο γρήγορα στη σύνταξη.

Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 η θητεία μπορεί να συνυπολογιστεί στον συνολικό αριθμό των πλασματικών ετών που αναγνωρίζονται .

Οσον αφορά στο κόστος υπάρχουν διακυμάνσεις μεταξύ των Ταμείων .

Στο Δημόσιο είναι περίπου 90 ευρώ για κάθε μήνα εξαγοράς ενώ στο ΙΚΑ είναι από 166 έως 475 ευρώ για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται (ανάλογα με τις αποδοχές).

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δίνεται έκπτωση 10% στο Δημόσιο και 15% στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ δίνεται και η δυνατότητα εξόφλησης με δόσεις. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία παρέχεται η δυνατότητα για :

Εκπτωση 30% για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα από το 2011 έως και φέτος.

Εκπτωση 50% για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.

Η εξαγορά της θητείας οδηγεί αναμβφισβήτητα σε ταχύτερη θεμελίωση δικαιώματος, ενώ περισσότερη σκέψη απαιτείται όταν τα χρόνια αυτά χρησιμοποιούνται μόνο για την προσαύξηση της σύνταξης.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι άντρες στο Δημόσιο, καθώς συμφέρει η θεμελίωση δικαιώματος τη διετία 2011- 2012 (και επομένως δεν συμφέρει η εξαγορά αν οδηγεί σε θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.