Quantcast
Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας: Παράταση στην προθεσμία υποβολής - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας: Παράταση στην προθεσμία υποβολής – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας για τις επιχειρήσεις που έλαβαν στήριξη στο πλαίσιο της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύστερα από την έκδοση της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 791/ 21.7.2021 (Β΄3268) του υπουργείου Οικονομικών.
Το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας. Στην περίπτωση που η έδρα της επιχείρησης δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας της επιχείρησης και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, ενώ επισημαίνεται ότι η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.
Με τις παραπάνω τροποποιήσεις, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν το ως άνω απαραίτητο πιστοποιητικό, ενώ επισημαίνεται ότι η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλλεται και μέσω του gov.gr.
Με τις παραπάνω τροποποιήσεις, παρέχεται επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν το ως άνω απαραίτητο πιστοποιητικό, ενώ διευκολύνεται η διαδικασία αναζήτησης και έκδοσής του, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη.
Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού 1.000 έως 4.000 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά τον μήνα Απρίλιο έλαβαν αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 1.000 έως 4.000 ευρώ ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούσαν κατά την 1η Απριλίου του 2021. Αναλυτικά:
-1.000 ευρώ για δικαιούχους που απασχολούσαν 0 έως 5 εργαζόμενους κατά την 1η.4.2021,
– 2.000 ευρώ για δικαιούχους που απασχολούσαν 6 έως 20 εργαζόμενους κατά την 1η.4.2021 και
-4.000 ευρώ για δικαιούχους που απασχολούσαν 21 έως 49 εργαζόμενους κατά την 1η.4.2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
Επίσης επισημαίνεται πως η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.