Quantcast
Πιτσιλής: Τι είπε για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Πιτσιλής: Τι είπε για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων που γίνονται για χρέη προς το Δημόσιο έδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο Open. 

«Ανακοινώνουμε κάθε φορά κάποιους πλειστηριασμούς, αλλά είναι πολύ λίγοι» τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. «Κάνουμε πάρα πολύ λίγους πλειστηριασμούς” επανέλαβε και ξεκαθάρισε ότι  «στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα ακίνητα έχουν υποθήκες τραπεζικές και εμείς δεν επιδιώκουμε από εκεί. Πέραν αυτού, δεν είναι μέρος σαν κουλτούρα της εισπρακτικής πολιτικής μας να πηγαίνουμε στα σπίτια».

Ωστόσο επεσήμανε ότι πλειστηριασμοί γίνονται μόνο εάν τα χρέη είναι μεγάλα. «Πρέπει να είναι μεγάλο το χρέος. Μιλάμε για μεγάλα χρέη και μεγάλες περιουσίες. Είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ στοχευμένα  αυτά που κάνουμε» σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Πλειστηριασμοί: Πότε ξεκινούν για οφειλές προς το Δημόσιο

Οι πλειστηριασμοί της ΑΑΔΕ για οφειλές προς το Δημόσιο αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022. Σημειώνεται ότι εντός του μήνα προβλέπεται να κάνει πρεμιέρα και το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο της ΑΑΔΕ  ” το Eispraxis”  το οποίο θα  εισπράξει τα χρέη από οφειλέτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Παράλληλα επισημαίνεται πως μέσω του  ”  Eispraxis”  θα:

 Δίνεται το προφίλ του οφειλέτη.  Αυτό θα γίνεται σε συνδυασμό με τις  πληροφορίες  που θα αντλούνται από ηλεκτρονικές εφαρμογές και υποσυστήματα όπως εισόδημα, περιουσιολόγιο, καταστάσεις πελατών/προμηθευτών, Σύστημα αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με κράτη- μέλη της ΕΕ αλλά  και πληροφορίες από τρίτους (όπως Κτηματολόγιο ΑΕ, ΓΕΜΗ, ΣΑΤ κ.λπ.).

Αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες  πίστωσης, συμψηφισμού και συστήματος ρυθμίσεων.

Εφαρμόζεται:

α. διαχείριση και παρακολούθηση ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.

β. διαχείριση, παρακολούθηση και αυτοματοποίησης συμψηφισμών.

γ. διαχείριση, παρακολούθηση και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.