Quantcast
Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση "πόθεν έσχες" έως το τέλος Μαρτίου - Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται - enikonomia.gr
share

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση “πόθεν έσχες” έως το τέλος Μαρτίου – Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει οι υπόχρεοι να υποβάλουν στο pothen.gr τις δηλώσεις τους για το “Πόθεν Έσχες“.

Μεταξύ των υπόχρεων που πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις αυτές είναι πολιτικοί και αιρετοί άρχοντες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ελεγκτές και εφοριακοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, στελέχη ΜΚΟ, συνεταιρισμών, τραπεζών κλπ.

Οι υπόχρεοι πριν αρχίσουν τη συμπλήρωση της δήλωσής τους, θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα για την ταχύτερη ηλεκτρονική καταχώρηση των σχετικών πληροφοριών και τα εξής:

-Ταυτότητες και ΑΜΚΑ υπόχρεου, συζύγου και ανήλικων τέκνων, καθώς και τη σχετική πράξη που τους καθιστά υπόχρεους υποβολής ΔΠΚ.

-Συμβόλαια ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

-Στοιχεία και υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών ημεδαπής και αλλοδαπής. Οι σχετικές βεβαιώσεις για υπόλοιπο αυτών στο τέλος έτους εκδίδονται από τις τράπεζες ατελώς, εντός 3 ημερών από την υποβολή σχετικής αίτησης, βάσει των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρ. 1 του ν. 3213/2003 όπως ισχύει.

-Βεβαιώσεις για επενδυτικά προϊόντα και χαρτοφυλάκια (ομόλογα, Repos, μετοχές, Αμοιβαία Κεφάλαια κτλ.) που περιλαμβάνουν, τουλάχιστον, το όνομα του χειριστή της μερίδας, το όνομα του προϊόντος, το κόστος κτήσης και την αποτίμηση αυτών.

-Άδειες κυκλοφορίας πλωτών και εναέριων μεταφορικών μέσων και κάθε χρήσης οχημάτων και παραστατικά αγοράς ή πώλησης αυτών, σε περίπτωση που αποκτήθηκαν ή εκποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια του έτους που αφορά η δήλωση.

-Στοιχεία συμμετοχών σε κάθε είδους εταιρία ή επιχείρηση.

-Σχετικό παραστατικό μίσθωσης θυρίδας.

-Παραστατικό αγοράς, ή/και σχετική πράξη φορολογικής αρχής, ή/και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για τη δήλωση κινητών μεγάλης αξίας.

-Στοιχεία οφειλών προς πιστωτικά ιδρύματα, νομικά πρόσωπα δημοσίου & ιδιωτικού δικαίου, καθώς και φυσικά πρόσωπα (αφορά μόνον τους υπόχρεους υποβολής ΔΠΚ, στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Άρθρου 3Α).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.