Quantcast
Πολιτισμός: Ποιοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν τα 534 ευρώ και γιατί - Τι λέει η Μενδώνη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πολιτισμός: Ποιοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν τα 534 ευρώ και γιατί – Τι λέει η Μενδώνη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για τον οποίο κάποιοι εργαζόμενοι στον κλάδο του Πολιτισμού και της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας δεν έλαβαν το επίδομα των 534 ευρώ εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο OPEN.
Όπως είπε, “όποιοι είχαν τα αναγκαία παραστατικά, όλοι μπήκαν σε κάποια μορφή ενίσχυσης. Ιδιαίτερα όταν μετά την απόφαση της κυβέρνησης – και μιλώ συνολικά για την κυβέρνηση γιατί εκτός από το υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει συναρμοδιότητα με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης- … αποφασίστηκε να μπορούν να υποστηριχθούν με το επίδομα των 534 ευρώ, όλοι όσοι εγγράφονταν απλώς και μόνο στο μητρώο των καλλιτεχνών. Αυτό ήταν το πιο ελαστικό μέτρο το οποίο μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση και το πήρε. Θέλω λοιπόν να πω, ότι όποιοι μπορούσαν να προσκομίσουν τα ελάχιστα παραστατικά, μπορούσαν να υποστηριχθούν” .
Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι δεν έλαβαν καμία οικονομική ενίσχυση όσοι ” δεν μπορούσαν να προσκομίσουν το ελάχιστο παραστατικό δηλαδή να αποδείξουν με κάποιο τρόπο, εγγραφόμενοι σε ένα μητρώο που δεν είχε ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια ότι πραγματικά απασχολούνται στον τομέα του Πολιτισμού και στην Καλλιτεχνική Δημιουργία”.
Οι μορφές ενίσχυσης
Εν συνεχεία μίλησε για τις οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν στο χώρο τον καλλιτεχνικό. Όπως είπε “αυτή την στιγμή που μιλάμε, ο απολογισμός είναι ότι στον χώρο τον καλλιτεχνικό έχουν δοθεί με διάφορες μορφές της ενίσχυσης, είτε μέσω επιδομάτων, είτε μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων ή μέσα στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.