Quantcast
Πώς θα αποφύγετε τις «παγίδες» στα συμβόλαια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος - enikonomia.gr
share

Πώς θα αποφύγετε τις «παγίδες» στα συμβόλαια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αποφύγουν οι πολίτες τις «παγίδες» που κρύβουν τα συμβόλαια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εξήγησε ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, ο κ. Τσεμπερλίδης επειδή τώρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η τιμή του ρεύματος, οι εταιρείες πάνε να αλλάξουν τους όρους στα συμβόλαια που έχουν σταθερό τιμολόγιο και τους όρους πάνε να τους αλλάξουν κρυφά.

Όσον αφορά στην παγίδα που κρύβει ένα σταθερό συμβόλαιο ρεύματος είπε ότι υπάρχει μια ειδοποίηση στα ψιλά γράμματα μέσα στον λογαριασμό του ρεύματος. Αυτά δεν τα διαβάζει κανένας γιατί είναι επαναλαμβανόμενα ολόκληρο το 24μηνο που κρατάνε οι λογαριασμοί, συμπλήρωσε.
“Συνεπώς δεν ενημερώνεται ο καταναλωτής για έναν πολύ σημαντικό όρο του συμβολαίου που πάει να αλλάξει και αυτός είναι η τιμή” τόνισε και πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα παρότι είναι σταθερό το τιμολόγιο συμβολαίου το οποίο έχει και ρήτρες να αποχωρήσει, να το σπάσει μονομερώς.

Και αυτό διότι αλλάζει ένας βασικός όρος του συμβολαίου του καταναλωτή που είναι η τιμή, εξήγησε και τόνισε ότι αυτή την κρυφή ενημέρωση προσπαθούν να περάσουν οι εταιρείες.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής σε αυτήν την περίπτωση. Μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει την αυξημένη τιμή του ρεύματος, να καταγγείλει την εταιρεία και να πάει σε άλλη εταιρεία, απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.