Quantcast
Πώς θα δοθούν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους 25-39 ετών - enikonomia.gr
share

Πώς θα δοθούν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους 25-39 ετών

δημοσιεύτηκε:

Για τον τρόπο που θα δοθούν άτοκα ή χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους και ιδιαίτερα σε ζευγάρια ηλικίας 25-39 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος “Το Σπίτι μου” εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Το πρόγραμμα αφορά σε νέους και ιδιαίτερα σε νέα ζευγάρια 25- 39 ετών. Πρόκειται για δάνεια έως 150.000 ευρώ για αγορά κατοικίας έως 120 τ.μ.

Όπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τον λόγο που δεν συμπεριλαμβάνουν μεγαλύτερα ακίνητα, “πρόκειται για κοινωνικό πρόγραμμα και είπαμε να έχουμε ως έτος κατασκευής έως το 2007 γιατί μπορεί να αγοραστεί φθηνότερα το συγκεκριμένο ακίνητα, ενώ μας ενδιαφέρει και η ανανέωση του στοκ των κατοικιών”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ. Τα 375 εκατ. ευρώ θα δοθούν από τη ΔΥΠΑ και τα 125 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες. Τα 375 εκατ. ευρώ θα είναι άτοκα. Έτσι το επιτόκιο αντί του 4% σήμερα, θα είναι 1%. Δηλ. θα πρόκειται για το χαμηλότερο δάνειο που υπάρχει στην αγορά.

Εκτιμάται ότι για ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ, η δόση του δανείου θα είναι 275 ευρώ 285 ευρώ 

Τα δάνεια θα δοθούν με εισοδηματικά κριτήρια. Το κατώτατο όριο είναι οι 10.000 ευρώ και το ανώτερο το αντίστοιχο με το επίδομα θέρμανσης.

Το δάνειο θα είναι τελείως άτοκο για τρίτεκνους ή πολύτεκνους ή ακόμη κι αν αποκτήσει κάποιος τρία παιδιά αφού έχει πάρει το δάνειο.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο του 2023.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.