Quantcast
Πώς θα βάλετε φωτοβολταϊκά στο σπίτι σας: Βήμα βήμα η διαδικασία - Πόσο κοστίζει - enikonomia.gr
share

Πώς θα βάλετε φωτοβολταϊκά στο σπίτι σας: Βήμα βήμα η διαδικασία – Πόσο κοστίζει

δημοσιεύτηκε:

Τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στο σπίτι τους, ανέφερε ο σύμβουλος Συνδέσμων Εταιρειών του κλάδου, Στέλιος Ψωμάς μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Open “Aνοιχτή Επικοινωνία”.

Αναλυτικά:

  • Πρώτο βήμα:

Αρχικά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έρθει σε επαφή με μια εταιρεία που εγκαθιστά φωτοβολταϊκά η οποία θα δει το σπίτι του και θα του κάνει μια πρόταση για το ποιο είναι το πιο κατάλληλο σύστημα.

  • Δεύτερο βήμα: 

Η ίδια εταιρεία βοηθά τον ενδιαφερόμενο να κάνει το δεύτερο βήμα. Το βήμα αυτό είναι να καταθέσει ο ενδιαφερόμενος ηλεκτρονικά έναν φάκελο στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο Διαχειριστής  ύστερα από περίπου  2 εβδομάδες  στέλνει μια σύμβαση στον ενδιαφερόμενο για να υπογράψει  μαζί του.

  • Τρίτο βήμα 

Tο τρίτο βήμα είναι να έρθει ο ενδιαφερόμενος σε επαφή με τον πάροχο με τον οποίο θα υπογράψει μια σύμβαση “Συμψηφισμού ” όπως λέγεται για 25 χρόνια. Το ότι είναι για 25 χρόνια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς  να αλλάξει πάροχο συμπλήρωσε.

Φωτοβολταϊκά: Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση

Ο κ. Ψωμάς μίλησε για το κόστος των  φωτοβολταϊκών.  “Χονδρικά το κόστος για τα φωτοβολταϊκά κοστίζει μεταξύ 5.000 – 6.000 ευρώ ενώ φτάνει ακόμη και τα 10 χιλ. ευρώ για πολύ μεγάλα σπίτια” σημείωσε και πρόσθεσε πως «το σύστημα αυτό θα παρέχει ενέργεια για 25χρόνια  και υπάρχει μεγάλο οικονομικό όφελος ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.