Quantcast
Power Pass: Έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι τελευταίες πληρωμές—Γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις - enikonomia.gr
share

Power Pass: Έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι τελευταίες πληρωμές—Γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες θα καταβληθούν τα ποσά του Power Pass σε όσους δεν έχουν λάβει ακόμα την επιδότηση.

Η καταβολή θα γίνει έως τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους καθώς, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο είχε πρόβλημα με την άντληση στοιχείων με ένα συγκεκριμένο πάροχο.

Yπάρχουν εκκρεμότητες για τις πληρωμές του Ιουνίου όσον αφορά στο Power Pass αλλά και κάποιες άλλες που αφορούν στο προηγούμενο εξάμηνο είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Yπήρχε ένα πρόβλημα στον ανάδοχο σχετικά με την άντληση στοιχείων από έναν πάροχο. Πληροφορήθηκα ότι ο πάροχος πήρε τα στοιχεία αυτά. Η απάντηση είναι ότι το αργότερο τη Δευτέρα θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Τα υπόλοιπα χρήματα του Power Pass».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή του  Power Pass θα αφορά στις επιδοτήσεις για λογαριασμούς Ιουνίου αλλά και τους καταναλωτές που άλλαξαν προγράμματα ή πάροχο έως τον Ιούνιo. Επίσης επισημαίνεται, πως δικαιούχοι του Power Pass είναι πολίτες εφόσον:

  • είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.
  • Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass

Στο θέμα του Power Pass αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Όπως είχε πει, εξετάζονται κάποια θέματα που έχουν προκύψει με το Power pass για να δει το υπουργείο πως μπορεί να τα διορθώσει. Είναι λάθη τα οποία δυστυχώς προέκυψαν από τις αιτήσεις των καταναλωτών σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως θα μετρηθούν τα λάθη που  έχουν προκύψει και ποια είναι αυτά για να διορθωθούν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.