Quantcast
Power Pass: Νέες διευκρινίσεις από τον κ.Σκυλακάκη για τα 600 ευρώ και τις 600 χιλιάδες αιτήσεις που εκκρεμούν - enikonomia.gr
share

Power Pass: Νέες διευκρινίσεις από τον κ.Σκυλακάκη για τα 600 ευρώ και τις 600 χιλιάδες αιτήσεις που εκκρεμούν

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τα  600 ευρώ του Power Pass  έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. 

Όπως είπε ο κ.Σκυλακάκης για το Power Pass ” oι πληρωμές έχουν προχωρήσει.. σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί.  Μένουν κάποια υψηλότερα ποσά όπως των  600 ευρώ για να καταβληθούν στους δικαιούχους” .

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το πότε θα καταβληθούν τα  600 ευρώ των Power Pass  στους δικαιούχους.  “Λίγο πιο μετά” απάντησε και εξήγησε ότι  ” πρέπει να ελεγχθούν λίγο παραπάνω για να δούμε εάν είναι σωστά.  Μιλάμε για 1 με 2 μέρες διαφορά”.

Για το 60% της αύξησης αναδρομικής επιδότησης ρεύματος (Power Pass).

Επίσης μίλησε και για το θέμα του 60% της αύξησης αναδρομικής επιδότησης ρεύματος (Power Pass). Οι καταναλωτές ήταν λίγο δύσκολο να υπολογίσουν την επιδότηση που θα πάρουν με βάση τον λογαριασμό ρεύματος που έχουν λάβει, τόνισε και πρόσθεσε ότι πάρα πολλοί καταναλωτές είχαν μικρές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος,  καθώς έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις κυρίως στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος  αλλά και σε άλλες φάσεις . Κάποιοι έκαναν οικονομία στο ρεύμα, κάποιοι άλλοι  άλλαξαν σπίτι και μείναν σε ένα πιο οικονομικό, σημείωσε μεταξύ άλλων και επεσήμανε πως όταν εφαρμόζεται ένα μέτρο το οποίο αφορά 2 εκατ. ανθρώπους.  όλο και κάποιος θα βρεθεί να αισθάνεται αδικημένος.

Power Pass: Τι είπε o κ. Σκυλακάκης  για τις 600 χιλιάδες αιτήσεις που εκκρεμούν

Επίσης μίλησε και για τις 600 χιλιάδες αιτήσεις  που έχουν υποβληθεί για το Power Pass και δεν έχουν πληρωθεί. “Από αυτές  κάποιες δεν χρειάζονται διπλοτσεκάρισμα, τις ξέρουμε. Είναι  οι περιπτώσεις που είχαν κυρίως  κάτω από 30 ευρώ αύξηση σε όλο το εξάμηνο”, τόνισε.

Στην ερώτηση εάν ενδέχεται οι 600 χιλιάδες αιτήσεις για το Power Pass να μην λάβουν τα λεφτά είπε ότι  “δεν είναι απολύτως βέβαιο αυτό.  Υπάρχουν και κάποιοι που πλήρωσαν λιγότερο”.

 Πώς σχολιάζει την  ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ   ότι 2,5 εκατ. δικαιούχοι θα  δεχθούν μεσοσταθμική επιδότηση μόλις 17 ευρώ το μήνα

Ο κ. Σκυλακάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  ότι 2,5 εκατ δικαιούχοι θα  δεχθούν μεσοσταθμική επιδότηση μόλις 17 ευρώ το μήνα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει αριθμητική.  Αλλά δεν θα μπω σε αυτή την λογική… δεν κάνει τον λογαριασμό “, σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν παίρνει επιδότηση ρεύματος  17 ευρώ,  καθώς 18 ευρώ είναι το ελάχιστο ποσό που δίνεται.

“Θα δώσουμε 250 εκατ. ευρώ στην πρώτη φάση και άλλα  περίπου 40 εκατ. ευρώ θα μπουν τον Ιούλιο στη συνέχεια. Οι δικαιούχοι δεν είναι  2,5 εκατ. είναι 1.900. Συνεπώς δεν έχει κάνει την αριθμητική πράξη …. ας την κάνει”, ανέφερε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.