Quantcast
Power Pass: Πότε θα το λάβουν όσοι δεν πληρώθηκαν την Τρίτη - enikonomia.gr
share

Power Pass: Πότε θα το λάβουν όσοι δεν πληρώθηκαν την Τρίτη

δημοσιεύτηκε:

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση για την νέα καταβολή αναδρομικής επιδότησης  ρεύματος, Power Pass στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022 , ωστόσο όσοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου θα λάβουν τα χρήματα  μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες αλλά και εντός της εβδομάδας καθώς η πίστωση εξαρτάται από την τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πιστώθηκε το ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους του Power Pass, δηλαδή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022. Στην παραπάνω πίστωση  συμπερίληφθηκαν  και τα υπόλοιπα πληρωμών για λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022, κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση

Θέμα “Λήψη 6ης απόφασης επί των αιτήσεων των δικαιούχων που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα “έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών (power pass)” – E’ Κύκλος Εκκαθαρίσεων)”

Αποφασίζουμε:

A. Την έγκριση 73.968 αιτήσεων δικαιούχων (ανά ΑΦΜ) που υποβλήθηκαν, για το Πρόγραμμα: «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Λογαριασμών Ηλεκτρικού Ρεύματος Οικιακών Καταναλωτών (power pass)» για την πίστωση της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τις συνημμένες λίστες αιτήσεων δικαιούχων της παρούσας.

B. Την έγκριση εμβάσματος ύψους πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι δύο χιλιάδων εξακοσίων εβδομήντα ευρώ και σαράντα ενός λεπτών (5.522.670,41€) μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Γ. Την έγκριση εμβάσματος ύψους είκοσι έξι εκατομμυρίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι επτά ευρώ και είκοσι πέντε λεπτών (26.064.927,25€) μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως επιπρόσθετη ενίσχυση σε 792.212 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, για το Πρόγραμμα: «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Λογαριασμών Ηλεκτρικού
Ρεύματος Οικιακών Καταναλωτών (power pass)».

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ  εδώ

Power: Το μήνυμα που λαμβάνουν όσοι δεν πληρώθηκαν χθες

Tο μήνυμα που έλαβαν χθες αρκετοί που δεν πήραν τα ποσά του Power Pass  είναι το εξής:  «Τυχόν ποσά που δεν έχουν κατατεθεί ακόμα, θα κατατεθούν εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών».

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.