Quantcast
Πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 3.000 θέσεις ανέργων: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 3.000 θέσεις ανέργων: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Λήγει σήμερα στις 3μμ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr για τις 3.000 θέσεις του Γ’ κύκλου του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες».

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες έχουν ως εξής:

  • 467  ευρώ μηνιαία / 5.598  ευρώ  ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 560  ευρώ  μηνιαία / 6.718  ευρώ ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606  ευρώ  μηνιαία / 7.277  ευρώ ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653 ευρώ μηνιαία / 7.837 ευρώ ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 700  ευρώ μηνιαία / 8.397  ευρώ ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι αιτήσεις

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ  τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 26.000.000 ευρώ  συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.