Quantcast
Πρόγραμμα ΔΥΠΑ για ανέργους με αμοιβή κατώτατου μισθού: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση έως τη Δευτέρα - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα ΔΥΠΑ για ανέργους με αμοιβή κατώτατου μισθού: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση έως τη Δευτέρα

δημοσιεύτηκε:

Έως τη Δευτέρα  9 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που αφορά στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους  18- 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της δράσης, διάρκειας 7 μηνών  είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΔΥΠΑ των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση στην οποία προσδιορίζει τον αριθμό των θέσεων που διαθέτει, καθώς και τις ειδικότητες και το εκπαιδευτικό επίπεδό τους

2. Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις

3. Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης

4. Η επιχείρηση επιλέγει τον ωφελούμενο και υπογράφουν συμφωνητικό συνεργασίας Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 100.500.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό
Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.