Quantcast
Προκαταβολές συντάξεων: Από το απόγευμα οι καταβολές - Οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Προκαταβολές συντάξεων: Από το απόγευμα οι καταβολές – Οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα πληρωμή για προκαταβολές συντάξεων (του ν.4778/21) ύψους 6,1 εκατ. ευρώ προχωρά αύριο, Τρίτη, 31 Οκτωβρίου ο e-ΕΦΚΑ.  Η καταβολή αυτή θα γίνει σε 14.955 συνταξιούχους και θα αφορά στον μήνα Νοέμβριο 2023. Ωστόσο σημειώνεται πως τα ποσά των προκαταβολών συντάξεων αναμένεται να πιστωθούν από σήμερα το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται πως από 360 ευρώ μέχρι 384 ευρώ κυμαίνονται τα ποσά προκαταβολής της σύνταξης που θα δοθούν σε πολίτες που δεν έχουν λάβει ούτε οριστική αλλά ούτε και προσωρινή σύνταξη και έχουν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εισόδημα λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Αναλυτικά:

  •  Συνολικά  360 ευρώ θα πάρουν οι  ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 62ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης ή δεν έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους με την προϋπόθεση όμως να πληρούν τη στιγμή της αίτησης τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις των ενταγμένων στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέων κύριας ασφάλισης.
  • Συνολικά  384 ευρώ θα λάβουν οι ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 67ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ασφάλισης ή 4.500 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης ή το 62ο έτος της ηλικίας τους και 20 έτη ή 6.000 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης.

Σημείωση: 384 ευρώ παίρνουν και οι ασφαλισμένοι που υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας με την προϋπόθεση όμως να πληρούν τις κατά περίπτωση οριζόμενες ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά έχουν και εν ισχύ γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής των ΚΕΠΑ που πιστοποιεί το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.