Quantcast
Προκαταβολές συντάξεων και επίδομα θέρμανσης: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ - enikonomia.gr
share

Προκαταβολές συντάξεων και επίδομα θέρμανσης: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα  καταβάλλονται οι προκαταβολές συντάξεων (του ν.4778/21) μηνός Σεπτεμβρίου 2023 από τον e-ΕΦΚΑ αλλά και το επίδομα θέρμανσης της  χειμερινής  περιόδου  2022 – 2023 από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

Οι προκαταβολές συντάξεων

Η πληρωμή αυτή αφορά σε 15.000 ασφαλισμένους και θα δοθεί το συνολικό ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ. Αφορά σε πολίτες που δεν έχουν πάρει ούτε οριστική αλλά ούτε και προσωρινή σύνταξη,  έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος αλλά  για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν μείνει χωρίς εισόδημα λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Επίσης επισημαίνεται πως τα ποσά που δίνονται είναι τα εξής:

  • 360 ευρώ: Το ποσό αυτό θα το λάβουν οι  ασφαλισμένοι  που έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 62ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης ή δεν έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους με την προϋπόθεση όμως να πληρούν τη στιγμή της αίτησης τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις των ενταγμένων στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέων κύριας ασφάλισης.
  • 384 ευρώ: Το ποσό αυτό θα το παίρνουν οι ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 67ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ασφάλισης ή 4.500 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης ή το 62ο έτος της ηλικίας τους και 20 έτη ή 6.000 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης.

Το επίδομα θέρμανσης

Σήμερα αναμένεται να δοθεί  η έκτη δόση  και η τελευταία του επιδόματος θέρμανσης της  χειμερινής  περιόδου 2022 – 2023 στους δικαιούχους. Επίσης επισημαίνεται πως τα ποσά που θα πάρουν οι  δικαιούχοι θα κυμαίνονται μεταξύ 100 και 800 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται στα 1.000 ευρώ κυρίως για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Το επίδομα διπλασιάζεται μέχρι και τα 1.600 ευρώ για τους νέους δικαιούχους και τους πολίτες που δεν χρησιμοποίησαν φέτος φυσικό αέριο αλλά πετρέλαιο. Υπενθυμίζεται δε πως στο επίδομα αυτό συμμετείχαν οι αγορές που αφορούσαν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πως κάθε δικαιούχος δικαιούνταν επιδότηση ενός μόνο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.