Quantcast
Συντάξεις - Προκαταβολές: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Μαρτίου και τι θα αλλάξει - enikonomia.gr
share

Συντάξεις – Προκαταβολές: Ποιοι πληρώνονται σήμερα – Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Μαρτίου και τι θα αλλάξει

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι  προκαταβολές στις συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου σε 16.400 δικαιούχους. Οι παραπάνω θα λάβουν το ποσό των  6,7 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ν. 4778/2021.

Επίσης επισημαίνεται πως τα αναδρομικά του Ιανουαρίου αναμένεται να δοθούν τέλη Φεβρουαρίου με τις συντάξεις Μαρτίου στους δικαιούχους και η αύξηση αυτή θα «τρέξει» από 1/1/2023 και θα είναι 7,75%. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα δουν διπλή αύξηση.

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε αρχίζει η καταβολή τους

Από την Τετάρτη 22 Φεβρουάριου 2023 αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες κα επικουρικές συντάξεις  μηνός Μαρτίου στους ασφαλισμένους. Αναλυτικά:

Οι τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα πληρώσουν την Τετάρτη 22 Φεβρουάριου 2023 τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Ενώ την επομένη, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 θα λάβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις οι ασφαλισμένοι των τέως φορέων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και του δημοσίου των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9.

Και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 αναμένεται να δοθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους ασφαλισμένους που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και το δημόσιο των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8

Συμπεραίνεται πως το μήνα αυτόν θα δοθούν νωρίτερα από τη καθορισμένη ημερομηνία οι συντάξεις.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.