Quantcast
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ανοίξετε αυτό το e- mail για επιστροφή φόρου - Τι θα συμβεί εάν το "κλικάρετε" - enikonomia.gr
share

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ανοίξετε αυτό το e- mail για επιστροφή φόρου – Τι θα συμβεί εάν το “κλικάρετε”

δημοσιεύτηκε:

Με νέα e- mail για δήθεν επιστροφή φόρου εισοδήματος επιχειρούν να εξαπατήσουν επιτήδειοι τους φορολογούμενους. Οι απόπειρες απάτης παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μηνύματα που λαμβάνουν.

Συγκεκριμένα το e-mail που έχει σταλεί σε πολλά υποψήφια θύματα είναι το εξής:

«Αποστολέας το Gov.grWallet

Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και αποφάσισε ότι δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους  634,13 ευρώ. Παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας, ώστε να ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας.  Αυτό θα εγγυηθεί ότι ο σωστός λογαριασμός θα λάβει την επιστροφή.

Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας

Θα ξεκινήσουμε  την επεξεργασία της επιστροφής σας μόλις έχουμε  όλες τις πληροφορίες  που  θέλουμε από εσάς:  Τα χρήματα ενδέχεται να  μην εμφανιστούν στον λογαριασμό σας για έως και 2 ημέρες  οπότε  παρακαλούμε να το γνωρίζετε αυτό”.

 

 

Τι  συμβαίνει εάν κλικάρετε στο μήνυμα  

Όσοι λάβουν το  email αυτό και πέσουν στην παγίδα να κλικάρουν στο link θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους ζητηθούν να συμπληρώσουν τους κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN). Συνεπώς πατώντας  στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, οι επιτήδειοι  θα “τσιμπήσουν”  ένα κακόβουλο λογισμικό, που θα τους υποκλέψει “ευαίσθητα” δεδομένα σε ανύποπτη στιγμή.

Μάλιστα  η ΑΑΔΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει πως  πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία τους οι φορολογούμενοι:

  • Δεν θα πρέπει να ανοίξουν κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
  • Δεν θα πρέπει να επιλέξουν τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
  • Θα πρέπει να διαγράψουν ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο”.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.