Quantcast
"Πρώτο Ένσημο” και πρόγραμμα 150.000 θέσεων εργασίας: Από σήμερα 19 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις - enikonomia.gr
share

“Πρώτο Ένσημο” και πρόγραμμα 150.000 θέσεων εργασίας: Από σήμερα 19 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η Ηλεκτρονική Υπηρεσία του ΕΡΓΑΝΗ https://supportemployees.services.gov.gr  για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων – ορθών επαναλήψεων για το “Πρώτο Ένσημο” και το ανοιχτό πρόγραμμα 150.000 θέσεων εργασίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την  Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου και η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Οι δηλώσεις πρέπει να γίνουν διότι όπως ανέφερε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, ότι ένας αριθμός ωφελουμένων που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Πρώτο Ένσημο” ή στον συνδυασμό το Πρώτου Ενσήμου με το Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας δεν έχει υποβάλει την απαιτούμενη ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση αποδοχής ένταξής του.

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί εγκαίρως, προκειμένου να γίνει η καταβολή της προβλεπόμενης επιδότησης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα επιχειρήσεων και ωφελουμένων, που έχουν ενταχθεί στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας ή στο “Πρώτο Ένσημο ” , για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και προκειμένου για την καταβολή της επιδότησης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Πληροφοριακό Σύστημα ” ΕΡΓΑΝΗ” θα είναι διαθέσιμο για τις κάτωθι διορθώσεις:

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα.
Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα “Πρώτο Ένσημο”.
Σημειώνεται τέλος ότι οι ορθές επαναλήψεις των ΙΒΑΝ από τους δικαιούχους στο πλαίσιο των ανωτέρω προγραμμάτων αφορούν επιδοτήσεις που θα καταβληθούν στους δικαιούχους και σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν σε επιδοτήσεις που έχουν ήδη καταβληθεί στους αρχικά δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα “Πρώτο Ένσημο” αφορά σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για τους πολίτες ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που είχε κατατεθεί πρόσφατα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ύψος της χορηγούμενης επιδότησης είναι 3.600 ευρώ για το χρονικό διάστημα 6 μηνών για κάθε θέση εργασίας και θα καταβάλλεται ως εξής:

ποσό 1.800 ευρώ θα καταβάλλεται απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο νέο,
ποσό 1.800 ευρώ θα καταβάλλεται απευθείας στον εργοδότη του νεοπροσλαμβανόμενου νέου, για την κάλυψη μέρους της μισθολογικής δαπάνης.
Επίσης στην ίδια τροπολογία επισημαίνεται πως το εν λόγω πρόγραμμα έχει διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισθέντος ποσού. Αν η νέα πρόσληψη αφορά σε σύμβαση μερικής απασχόλησης, η επιδότηση μειώνεται στο ήμισυ, ενώ αν η σύμβαση είναι ορισμένου χρόνου με διάρκεια μικρότερη των έξι μηνών, η νέα θέση εργασίας επιδοτείται αναλογικά με τον χρόνο απασχόλησης και το είδος της σύμβασης (πλήρους ή μερικής). Σημειώνεται ότι το «Πρώτο Ένσημο» συνοδεύεται από ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας και ισχύει έως το τέλος του έτους.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.