Quantcast
Ψηφιακό πορτοφόλι: Όλες οι νεότερες πληροφορίες για ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό - enikonomia.gr
share

Ψηφιακό πορτοφόλι: Όλες οι νεότερες πληροφορίες για ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται ανακοινώσεις  από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το ψηφιακό πορτοφόλι

Για το θέμα μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.  Όπως είπε, πριν από το τέλος του μήνα έρχονται δίπλωμα και άδεια οδήγησης  στο κινητό τηλέφωνο των πολιτών. 

“Ελπίζουμε να μην αλλάξει γιατί τεχνικά είμαστε  ήδη έτοιμοι όπως και νομοθετικά. Πλέον περιμένουμε να κάνουμε μόνο κάποιες τελικές ρυθμίσεις. Αυτό το οποίο συζητάμε εδώ και χρόνια είναι ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό. Δηλαδή να έχουμε μια εφαρμογή όπως αυτή που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι στα κινητά τους τηλέφωνα με το wallet. Να έχουμε ένα  ψηφιακό πορτοφόλι. Στο δε ψηφιακό πορτοφόλι να μπορεί είναι και η ταυτότητα μας και το δίπλωμα οδήγησης. Είπαμε πριν από το τέλος του μήνα αυτό ξεκινάει” τόνισε και πρόσθεσε πως “είναι μια συμβολική αλλαγή σε σχέση με το πώς κινούμαστε. Και είναι και μια διευκόλυνση βγαίνοντας από το σπίτι για παράδειγμα να μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία της ταυτότητας  στο κινητό τηλέφωνο”.

“Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό αυτό. Θα είναι και οι συναρμόδιοι υπουργοί, κ.κ. Θεοδωρικάκος και ο Καραμανλής. Όλοι από κοινού έχουμε προβεί σε μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Υλοποιούμε το όραμα του Πρωθυπουργού πραγματικά για ένα κράτος το οποίο μπορεί να λειτουργεί καλύτερα και γρηγορότερα αλλά και να διευκολύνουμε τον κόσμο”, σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.