Quantcast
Ρεύμα: Δείτε εάν θα λάβετε μεγάλη έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό σας - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Δείτε εάν θα λάβετε μεγάλη έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό σας

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική μείωση στους επόμενους λογαριασμούς ρεύματος θα έχουν χιλιάδες καταναλωτές διάφορων περιοχών της χώρας  στα όρια των οποίων λειτουργούν αιολικά πάρκα. Με απόφαση  του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το  ποσό που θα κατανεμηθεί για τα έτη 2021 και 2022 ως «τέλος υπέρ καταναλωτών» ανέρχεται στα 62 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 23,1 εκατ. ευρώ προορίζονται αποκλειστικά για τα νοικοκυριά.  Μεταξύ των πιο ευνοημένων περιοχών είναι η Νότια Εύβοια, η Θράκη, η Βοιωτία και η Κρήτη από τους συνολικά 170 δήμους του προγράμματος.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, τα ποσά θα δοθούν ως έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε περιοχές όπου βρίσκονται αιολικά πάρκα. Σημειώνεται πως η κατανομή θα γίνει οριζόντια, χωρίς κοινωνικά κριτήρια.

Δήμοι  με το υψηλότερο συνολικό ποσό  που αποδίδεται στους καταναλωτές για τα έτη 2021 και 2022

1. Καρύστου

2.Θηβαίων

3.Αρριανών

4. Τανάγρας

5.Αλεξανδρούπολης

6. Δελφών

7.Σητείας

8. Ύδρας

9.Τρίπολης

10. Κύμης Αλιβερίου

Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

Με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποιήθηκαν τα ποσά ανά κοινότητα που θα λάβουν οι καταναλωτές για την παραγωγή των ΑΠΕ των  ετών 2021 και 2022.Στις ίδιες κοινότητες, οι δήμοι  οφείλουν να διαθέτουν  για τοπικά  έργα το μέγιστο  μέρος των  ποσών  που αποδίδονται σε αυτούς και ισούται  με το 1,7% -1,8 % του τζίρου των έργων. Από το συνολικό ποσό  των 62 εκατ. ευρώ τα 23,1 εκατ. ευρώ χρησιμοποιούνται για τη μείωση των λογαριασμών  των οικιακών καταναλωτών  και τα 39 εκατ. ευρώ χρησιμοποιούνται  για τοπικά έργα  που πρέπει να εκτελούνται  από τους δήμους. Διευκρινίζεται  ότι η διανομή των 23,1 εκατ ευρώ  στους καταναλωτές θα ξεκινήσει με την οριστικοποίηση  του καταλόγου  που δημοσιοποίησε  το ΥΠΕΝ. Από αυτά τα, πάνω από 20 εκατ. ευρώ  προέρχονται από τα αιολικά πάρκα.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.