Quantcast
Ρεύμα: Επιδοτήσεις για να «σβήσει»… η φωτιά των αυξήσεων – Πώς διαμορφώνονται οι ενισχύσεις για τον Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Επιδοτήσεις για να «σβήσει»… η φωτιά των αυξήσεων – Πώς διαμορφώνονται οι ενισχύσεις για τον Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Τη φωτιά… των αυξήσεων των τιμολογίων ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο προσπαθεί να μετριάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνοντας υψηλότερες επιδοτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ρεύματος συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Σεπτέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 15 ευρώ/MWh ή 0,015 ευρώ/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο η επιδότηση ήταν στα 10 ευρώ/MWh ή 0,01 ευρώ/kWh.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Ευάλωτοι καταναλωτές

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 ευρώ/MWh ή 0,05 ευρώ/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους. Η επιδότηση παραμένει ίδια με εκείνη του Αυγούστου.

Αγρότες

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε στα 15 ευρώ/MWh ή 0,015 ευρώ/kWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Για τους αγρότες η επιδότηση τον Αύγουστο ήταν στα 10 ευρώ/MWh ή 0,01 ευρώ/kWh.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Σεπτέμβριο, ξεπερνά, συνολικά, τα 21,4 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.