Quantcast
Ρεύμα και φυσικό αέριο: Πόσα θα πληρώσουμε για τους λογαριασμούς τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

Ρεύμα και φυσικό αέριο: Πόσα θα πληρώσουμε για τους λογαριασμούς τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

Αύριο τα μεσάνυχτα θα ανακοινώσουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας τις τιμές ρεύματος για τους λογαριασμούς μηνός Μαρτίου.

Σημειώνεται δε πως οι τιμές ρεύματος αναμένεται να κινηθούν τον επόμενα μήνα στα τρέχοντα επίπεδα. Δηλαδή οι αρχικές τιμές των πρώτων επιδοτήσεων θα είναι κοντά στα 20 λεπτά και οι τιμές θα είναι περίπου στο ίδιο ύψος ώστε να φτάνουν τα 16 λεπτά στην τελική κατανάλωση ρεύματος για την πλειοψηφία των πολιτών.

Ρεύμα: Πού κινήθηκαν οι τιμές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Υπενθυμίζεται πως η μέση τιμή του ρεύματος τον Ιανουάριο του 2ο23 ήταν στα 191 ευρώ m Wh ενώ τον Φλεβάρη κινείται στα 161  ευρώ m Wh. Δηλαδή υπάρχει μια πτώση της τάξεως του 15%. Πάντως οι πάροχοι είχαν ανακοινώσει για τον μήνα Φεβρουάριο τιμές ρεύματος γύρω στα 20 λεπτά. Η επιδότηση είχε κλειδώσει στα 4 λεπτά οπότε η πλειοψηφία των νοικοκυριών πληρώνει αυτόν τον μήνα 16 λεπτά την κιλοβατώρα, όπως ήταν και τους προηγούμενους 6 μήνες.  Για τις επιχειρήσεις συνεχίστηκε η επιδότηση των 2 λεπτών  οπότε πλήρωναν 20 λεπτά την κιλοβατώρα. Το σύνολο των επιδοτήσεων που δόθηκε για τον Φεβρουάριο ήταν 95 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 1,2 δισ. ευρώ που είχε δοθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.  Αυτή η εικόνα θα είναι και για τον Μάρτιο.

Φυσικό αέριο: Τι θα πληρώσουν οι καταναλωτές για τον Μάρτιο

Κάτω από το επίπεδο των 10 λεπτών την κιλοβατώρα αναμένεται να είναι η τιμή λιανικής για το φυσικό αέριο τον επόμενο μήνα λόγω της σημαντικής πτώσης της τάξεως του 14% που έχει καταγράψει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει λίγο είναι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων καθώς εξετάζεται να δοθεί μια ενίσχυση στις βιομηχανίες  με τη μορφή επιδοτήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.