Quantcast
Ρεύμα: Πόσο έπεσε σήμερα η τιμή του στη χώρα μας - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Πόσο έπεσε σήμερα η τιμή του στη χώρα μας

δημοσιεύτηκε:

Μειώθηκε  σήμερα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και συγκριμένα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει το euenergy.live η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος και φυσικού αερίου) στην Ελλάδα ανήλθε σήμερα  στα 73.17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 7% από χθες που ήταν στα 78.34 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τα ίδια στοιχεία της ιστοσελίδας δείχνουν πως από την αρχή της εβδομάδας, δηλαδή από τις 15 Απριλίου, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας κινείτο κάτω από 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αναλυτικά: Στις 15 Απριλίου η τιμή του ρεύματος ήταν στα  66.95 ευρώ ανά μεγαβατώρα,  την επομένη έπεσε στα 63.28 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ωστόσο στις 17 μήνα ήταν στα 70.02 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Υπενθυμίζεται  πως στις 13 Απριλίου, η τιμή της μεγαβατώρας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας είχε διολισθήσει στα 33,80 ευρώ.

Για τις ΑΠΕ

Ενώ όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα της ηλεκτροπαραγωγής  επισημαίνεται πως αυτό  είναι ισορροπημένο, καθώς οι ΑΠΕ διατηρούν τα πρωτεία με ποσοστό 41,64%.  Από εκεί και πέρα, ακολουθούν οι εισαγωγές με ποσοστό 15,26%, τα υδροηλεκτρικά με 3,60% και ο λιγνίτης με σχεδόν μηδενική συμμετοχή (της τάξης του 0,12%).

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.