Quantcast
Ρεύμα: Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του στην Ελλάδα - Αύριο οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Ιανουαρίου - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του στην Ελλάδα – Αύριο οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Ιανουαρίου

δημοσιεύτηκε:

Τα τιμολόγια για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Ιανουαρίου 2023 θα ανακοινώσουν αύριο, 20 Δεκεμβρίου οι πάροχοι.

Σημειώνεται πως οι πάροχοι αναμένεται να ανακοινώσουν υψηλότερες ανταγωνιστικές χρεώσεις για τους λογαριασμούς Ιανουαρίου έναντι του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τον επόμενο μήνα οι υψηλότερες χρεώσεις των παρόχων εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 0,41 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ οι χαμηλότερες  ενδέχεται να κινηθούν σε επίπεδα άνω των 0,35 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ωστόσο τις τελικές τιμές πληρωμής θα τις διαμορφώσει το ύψος της επιδότησης.

Τα τιμολόγια ρεύματος Δεκεμβρίου 2022

Υπενθυμίζεται πως τα τιμολόγια ρεύματος που είχαν ανακοινώσει οι προμηθευτές ρεύματος για τον Δεκέμβριο κυμαίνονταν από 0,27 έως 0,40 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι κρατικές επιδοτήσεις μείωσαν τις τελικές τιμές λιανικής ρεύματος του Δεκεμβρίου σε ένα εύρος από 0,05 έως 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ρεύμα: Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας του https://euenergy.live/, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα σημείωσε σήμερα μια πτώση τάξεως του 11%. Δηλαδή η τιμή του ρεύματος στη χώρα διαμορφώθηκε στα 200,61 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σημειώνεται δε πως το τελευταίο διάστημα η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας για μεγάλο διάστημα άγγιζε τα επίπεδα των 30ο ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ενδεχομένως η τιμή του ρεύματος να επηρεάστηκε σήμερα από τη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως πάνω από τα επίπεδα των 200 ευρώ είναι σήμερα η τιμή του ρεύματος σε αρκετές χώρες της ΕΕ, όπως:

  • Αυστρία: 273
  • Ελβετία 277, 56
  • Γαλλία  200, 27
  • Ουγγαρία: 207,80
  • Νορβηγία 201, 60
  • Σλοβενία 210, 11
  • Σλοβακία 210, 30

 

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα του https://euenergy.live/,

 

 

ενέργεια

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.