Quantcast
Ρεύμα: Σε ποια περίπτωση θα επανέλθει το μοντέλο των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς και πώς διαμορφώνεται η τιμή του - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Σε ποια περίπτωση θα επανέλθει το μοντέλο των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς και πώς διαμορφώνεται η τιμή του

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα εφαρμοστεί εκ νέου το μοντέλο των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. « Έξτρα επιδότηση θα δοθεί μόνο εάν έχουμε ενεργειακή κρίση. Εάν έχουμε ενεργειακή κρίση έχουμε πει από την αρχή ότι παρεμβαίνουμε», απάντησε και διευκρίνισε πως «χωρίς ενεργειακή κρίση προφανώς και δεν θα παρέμβουμε».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Ρεύμα: Πώς διαμορφώνεται η τιμή του από τις αρχές της εβδομάδας μέχρι σήμερα

Σε πτωτική πορεία κινήθηκε η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα παρά την άνοδο των τιμών στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία της ιστοσελίδας euenergy.live η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας μειώθηκε σήμερα κατά 8% και ανήλθε στα 99.55 ευρώ ανά μεγαβατώρα.  Αξιοσημείωτο είναι πως  η τιμή του ρεύματος από την αρχή της εβδομάδας κινούνταν σε ανοδική πορεία. Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024 η τιμή του ρεύματος ανήλθε στα 96.60 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Και τις επόμενες ημέρες η τιμή ξεπέρασε τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα δηλαδή την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου ήταν στα 108.44 ευρώ ανά μεγαβατώρα, την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στα 110.17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στις 11 Ιανουαρίου στις  110.47 ευρώ ανά μεγαβατώρα  και στις 12 Ιανουαρίου στα  107.68 ευρώ ανά μεγαβατώρα .

Τι είπε ο κ. Σκυλακάκης για το φυσικό αέριο

Επίσης ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο δεν εφαρμόζονται τα χρωματιστά τιμολόγια στο φυσικό αέριο.  « Στο φυσικό αέριο δεν έχουμε την ιδιαιτερότητα που έχουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, να αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα. Να υπάρχει δηλαδή μια διαδικασία χονδρικής. Είναι μία πολύ πιο σταθερή αγορά, πολύ πιο ξεκάθαρη η τιμολόγηση.  Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρέμβουμε. Και βλέπουμε οι τιμές στο φυσικό αέριο να έχουν πέσει», σημείωσε και ανέφερε πως  «χθες η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στα 31 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή η τιμή ήταν λογική».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.