Quantcast
Ρεύμα: Τι πρέπει να κάνει το ΥΠΕΝ για να είναι χαμηλοί οι λογαριασμοί ρεύματος - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Τι πρέπει να κάνει το ΥΠΕΝ για να είναι χαμηλοί οι λογαριασμοί ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Τα τρία πράγματα που πρέπει να κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να έχουν οι καταναλωτές  χαμηλούς λογαριασμούς ρεύματος ανέφερε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

  • «Να βάζουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες είναι πολύ φθηνές και εγχώρια παραγωγή. Έχουν σχεδόν  μηδενικό κόστος καυσίμου μετά την αρχική επένδυση
  • Το δεύτερο είναι να γίνουν ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και να σταματήσουμε να καίμε ρυπογόνο και πανάκριβο μαζούτ στα νησιά.
  • Και το τρίτο είναι να έχουμε ανταγωνισμό, όπως έχουμε τώρα και να μειώσουμε τις ρευματοκλοπές και την ασυνέπεια (σ.σ. αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών)».

Εν συνεχεία μίλησε για τους ελέγχους των  ρευματοκλοπών. «Γίνονται έλεγχοι για τις ρευματοκλοπές και οι παραβάτες τιμωρούνται. Μέχρι τώρα πιάναμε 13.000  ρευματοκλοπές τον χρόνο. 13.000  είναι  “δυο ρωμαϊκές λεγεώνες…” ρευματοκλοπές τον χρόνο. Και μιλάμε περισσότερο για επιχειρήσεις οι οποίες άλλαζαν ένα ΑΦΜ και δεν είχαν κανένα πρόβλημα μετά».

«Κάνουμε δύο μεγάλες αλλαγές: Η μία είναι ότι πάμε στην καταμέτρηση ρεύματος ανά μήνα. Η μέτρηση ανά μήνα θα μας περιορίσει τις ρευματοκλοπές. Διότι ένα κομμάτι της ρευματοκλοπής γινόταν λόγω του ότι καθυστερούσαν οι λογαριασμοί να βγουν. Οπότε είχε κανείς πολύ χρόνο για να πάρει ρεύμα. Μπορούσε κανείς να κλέψει ρεύμα για μια ολόκληρη  καλοκαιρινή σεζόν και να μην πληρώσει ποτέ. Η συχνότητα της μέτρησης του ρεύματος είναι το ένα εργαλείο. Η αύξηση των ποινών είναι το δεύτερο εργαλείο.  Κάθε μήνα ο ΔΕΔΔΗΕ  θα μετράει τους λογαριασμούς όλων μας. Αυτή είναι η μια μεγάλη αλλαγή», είπε και τόνισε πως «αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.