Quantcast
Ρύθμιση χρεών σε 72 και 120 δόσεις: Τα "ψιλά" γράμματα και οι διευκρινίσεις Σταϊκούρα - enikonomia.gr
share

Ρύθμιση χρεών σε 72 και 120 δόσεις: Τα “ψιλά” γράμματα και οι διευκρινίσεις Σταϊκούρα

δημοσιεύτηκε:

Τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η ρύθμιση των 72 και των 120 δόσεων για τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Ό,τι γίνει για την φορολογική διοίκηση, θα γίνει και για τις ασφαλιστικές οφειλές » συμπλήρωσε και επεσήμανε πως αυτό αφορά την Εφορία αλλά «η επιδίωξη είναι να επεκταθεί  αυτό και για τους δήμους ».

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν οι 100 δόσεις. «Εάν κάποιος πολίτης δεν έχει μπει ποτέ σε πλαίσιο ρυθμίσεων και ξαφνικά τώρα θέλει να ρυθμίσει οφειλή του παρελθόντος, δεν μπορεί. Δεν είναι μια γενικευμένη οριζόντια ρύθμιση την οποία πιάνουμε όλη την κοινωνία. Αλλά ερχόμαστε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν δυσκολία τα  2 τελευταία χρόνια. Γιατί το κάνουμε στην Ελλάδα; Γιατί μπορέσαμε να πείσουμε τους θεσμούς; Επειδή η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει αυτό το πλαίσιο ρυθμίσεων. Η Ελλάδα είναι και η μόνη χώρα που περνάει τρεις διαδοχικές κρίσεις. Αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί με σεβασμό στις αγωνίες και στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας ».

Και συνέχισε λέγοντας πως «εάν ένας πολίτης έχει δημιουργήσει χρέη την τελευταία διετία και είναι συνεπής, δηλαδή δεν έχει οφειλές ή έχει ρυθμισμένες οφειλές, τότε ερχόμαστε αυτόν τον πολίτη και του λέμε κοίταξε ακριβώς επειδή έχεις πρόβλημα την τελευταία διετία λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού ερχόμαστε και σε βάζουμε σε ένα γενναιόδωρο πλαίσιο ρυθμίσεων τις νέες οφειλές. Και κάτι ακόμη εάν κάποιος πολίτης μπήκε στην κλασσική 24αρα τα 2 τελευταία χρόνια και την τηρεί μπορεί να κάνει μετάπτωση σε ακόμη καλύτερη ρύθμιση. Τις οφειλές δηλαδή της τελευταίας διετίας που είναι ρυθμισμένες στην 24 άρα μπορεί να την πάει σε περισσότερες δόσεις… στο νέο πλαίσιο».

Τέλος ρωτήθηκε εάν ο πολίτης θα πρέπει να ρυθμίσει τις  οφειλές που τρέχουν για να γίνει αυτό. «Όχι» απάντησε και είπε πως «εάν ο πολίτης δεν έχει οφειλές ή έχει αυτό το χρονικό διάστημα, τότε αυτές μπορεί να τις βάλει σε ρύθμιση. Εάν έχει μπει σε πλαίσιο ρύθμισης, τότε αυτό βελτιώνεται. Εάν όμως οι οφειλές ήταν στο παρελθόν, δηλαδή πριν τον Νοέμβριο, τότε δεν μπορεί να κάνει μετάπτωση στο νέο πλαίσιο».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.