Quantcast
Ρύθμιση-ανάσα: Διαγραφή χρεών για 150.000 ασφαλισμένους - enikonomia.gr
share

Ρύθμιση-ανάσα: Διαγραφή χρεών για 150.000 ασφαλισμένους

δημοσιεύτηκε:

Της Αργυρώς κ. Μαυρούλη

Ρυθμίσεις-ανάσα για περισσότερους από 150.000 ασφαλισμένους που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις φέρνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών, ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος θα καταθέσει διάταξη στη Βουλή με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα διαγραφής οφειλών που είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για όσους ασφαλισμένους βρίσκονταν παράλληλα στα μητρώα δύο ή περισσότερων ταμείων για το ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο απασχόλησης.



Πρόκειται για οφειλές άνω των 3 δισ. ευρώ χιλιάδων μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και δημοσιογράφων, οι οποίοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς η ατομική οφειλή -μαζί με τις προσαυξήσεις ετών- σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιοι στο ΚΕΑΟ δεν έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν από πού προέρχεται η οφειλή, αλλά μόνο να απαιτήσουν την αποπληρωμή της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, η διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες αναφέρει ότι οι βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς, οι οποίες δημιουργούν εύλογη αμφιβολία υπαγωγής ή όχι σε καθεστώς παράλληλης ασφάλισης σε δύο ή περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία για το χρονικό διάστημα έως 31/12/16 δύναται να διαγραφούν και οι ασφαλισμένοι να απαλλαγούν -εφόσον είναι ήδη ασφαλισμένοι- από τις πρόσθετες εισφορές, αλλά και από τις επιβαρύνσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω παλαιότερων, δυσμενέστερων ερμηνειών νόμων.

Πιέστε εδώ και εδώ για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.