Quantcast
Σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε 8 μήνες οι εντολές διακοπών ρεύματος - enikonomia.gr
share

Σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε 8 μήνες οι εντολές διακοπών ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Μέσα σε 8 μήνες σχεδόν διπλασιάστηκαν οι εντολές διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία”, αυτή τη στιγμή έχουν γίνει μέσα σε περίπου 8 μήνες περισσότερες από 305 χιλιάδες εντολές διακοπών, όταν τον προηγούμενο χρόνο οι εντολές διακοπών ρεύματος ήταν περίπου στις 168 χιλιάδες. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι οι εντολές ρεύματος θα ξεπεράσουν τις 400 χιλιάδες.

Γιατί κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γιατί κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες.

«Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε την εικόνα του κάθε καταναλωτή. Αυτό το γνωρίζει ο κάθε πάροχος. Όταν ο πάροχος δίνει εντολή να γίνει διακοπή ρεύματος εμείς  είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε»  τόνισε και ανέφερε ποιο πρόβλημα θα προκύψει το επόμενο διάστημα με τις διακοπές ρεύματος.

«Το μόνο που γνωρίζουμε εμείς και εδώ θα παρουσιαστεί ένα θέμα το επόμενο διάστημα είναι για τους ανθρώπους με οξυγόνο οι οποία μας έχουν καταθέσει χαρτί. Γιατί εάν κάποιοι δεν έχουν καταθέσει το χαρτί, τότε θα υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε .

«Ακούμε από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα έχουμε διακοπές το μεσημέρι ή το βράδυ. Πόσες ώρες; Μπορεί να είναι αρκετές οι ώρες. Τι θα γίνει;

Εάν οι καταναλωτές έχουν πράγματα στο ψυγείο και γίνουν διακοπές ρεύματος για κάποιες ώρες, αυτά θα χαλάσουν. Τι θα γίνει εάν κάποιος  χρειάζεται το οξυγόνο; Θα παρουσιαστούν προβλήματα. Δεν είναι εύκολη η εξίσωση αυτό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα».

Τέλος ο κ. Μανιάτης μίλησε για το σε ποιες περιπτώσεις θα γίνονταν περισσότερες διακοπές ρεύματος. «Μπορεί να είχαμε περισσότερες εντολές διακοπών ρεύματος, εάν δεν υπήρχαν οι διακανονισμοί. Οι διακανονισμοί έχουν αυξηθεί στα ύψη, αλλά μεταφέρουμε όμως τα χρέη όλα προς τα πίσω» τόνισε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.