Quantcast
Σιωπηρή παράταση για τις διορθώσεις Κτηματολογίου στην Αθήνα - enikonomia.gr
share

Σιωπηρή παράταση για τις διορθώσεις Κτηματολογίου στην Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Σιωπηρή παράταση- de facto- έως το τέλος Αυγούστου δίνουν από το Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα στον Δήμο της Αθήνας προκειμένου να διορθώσουν – στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη- τα αποτελέσματα της επεξεργασίας που έγιναν στο Κτηματολόγιο το 2008. Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τις διορθώσεις.

Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, επικράτησε η άποψη ο ανάδοχος να παραλαμβάνει τις αιτήσεις διόρθωσης και να προβαίνει στις απαραίτητες συμπληρώσεις και διορθώσεις των κτηματολογικών εγγραφών και μετά τη λήξη της προθεσμίας της προανάρτησης έως και την υποβολή της κτηματολογικής βάσης.
Διευκρινίζεται ότι η ανάδοχος κοινοπραξία που τρέχει τη φάση της προανάρτησης για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας έχει ένα περιθώριο δύο μηνών (έως 24 Αυγούστου) προκειμένου να παραδώσει τη βάση της ανάρτησης στο Κτηματολόγιο. Στην ουσία, όπως λένε οι ίδιες πηγές, “έχουμε παράταση χωρίς να έχει δοθεί τυπικά παράταση”.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η διαδικασία της ανάρτησης θα ακολουθήσει έπειτα από επτά μήνες. Στη φάση αυτή δημοσιοποιούνται τα διορθωμένα στοιχεία της κτηματογράφησης και οι δικαιούχοι, όπως λένε από το Κτηματολόγιο, θα έχουν εκ νέου τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής και ενστάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα η ΠΟΜΙΔΑ είχε ζητήσει παράταση έως τα τέλη Αυγούστου αφού όπως υποστηρίζει το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών παρέμεινε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα με συνέπεια να χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας για να δοθεί οποιοδήποτε πιστοποιητικό μεταγραφής που είναι η συνηθέστερη έλλειψη στους ιδιοκτησιακούς τίτλους.
Στο μεταξύ, μέχρι την περασμένη Τρίτη, επισκέφθηκαν το Γραφείο Κτηματογράφησης που λειτουργεί στο Γαλάτσι προκειμένου να ελέγξουν τα στοιχεία τους 16.346 ιδιοκτήτες, ενώ την Τετάρτη πέρασαν από εκεί πάνω από 1.000. Οι αιτήσεις διόρθωσης που έχουν υποβληθεί ανέρχονται σε 24.000, ενώ έχουν εκτυπωθεί και 156.000 κτηματολογικά αποσπάσματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.