Quantcast
Σκρέκας: Αναδρομικά οι επιδοτήσεις για το ρεύμα - Τι είπε για τη φοιτητική στέγη - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Αναδρομικά οι επιδοτήσεις για το ρεύμα – Τι είπε για τη φοιτητική στέγη

δημοσιεύτηκε:

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί επιδότηση για κατανάλωση ρεύματος ή φυσικού αερίου της φοιτητικής στέγης στους δικαιούχους, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας σχετικά με το θέμα της επιδότησης για κατανάλωση ρεύματος ή φυσικού αερίου της φοιτητικής στέγης ” αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βρούμε έναν μηχανισμό γρήγορο για να μπορέσουμε να επισημάνουμε αυτές τις παροχές, ώστε να μπορέσουμε να επιδοτήσουμε και αυτές”. ” Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε και αυτούς “συμπλήρωσε.

Εκκαθαριστικοί Λογαριασμοί και έναντι

Επίσης μίλησε και για το θέμα των εκκαθαριστικών λογαριασμών . Όπως είπε τις τις δύο πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου δόθηκαν κάποιοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί στους οποίους ενδεχομένως να μην συμπεριλαμβάνονταν η επιδότηση για τον Ιανουάριο, ωστόσο αυτή θα δοθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η επιδότηση αυτή θα δοθεί αναδρομικά για τις περιπτώσεις αυτών των πολιτών. ” Μπαίνουν αναδρομικά οι επιδοτήσεις”, απάντησε και εξήγησε ότι για αυτόν τον λόγο κάποιοι που έχουν πάρει τους προηγούμενους μήνες αυξημένoυς λογαριασμούς έναντι κατανάλωσης λαμβάνουν μετά πολύ χαμηλό λογαριασμό και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: συνεργάτης μου έλαβε λογαριασμό ρεύματος 50 ευρώ με μεγάλη επιδότηση γιατί είχε πολύ μεγαλύτερο έναντι λογαριασμό.

ΔΕΗ και άλλοι πάροχοι: Πώς γίνεται ο έλεγχος των λογαριασμών για τις επιδοτήσεις

Στη συνέχεια μίλησε και για τον έλεγχο λογαριασμών της ΔΕΗ και άλλων παρόχων αλλά και για το θέμα των επιδοτήσεων . ” Παρακολουθώ κάθε μέρα εκατοντάδες λογαριασμούς που φτάνουν και στο δικό μου γραφείο αλλά και ζητάω και από τους παρόχους τους λογαριασμούς είπε και πρόσθεσε ότι ” γίνεται πολύ συγκεκριμένος έλεγχος από τη Ρυθμιστική Αρχή για να δούμε ότι περνούν οι επιδοτήσεις” και επεσήμανε ότι ” θα πρέπει να συγκρίνουμε όμοια με όμοια πράγματα “.

” Η χθεσινή επιδότηση διατηρεί στο ίδιο επίπεδο την απορρόφηση της ανατίμησης ” , τόνισε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος ” θα πάρει ανάλογη επιδότηση από την κυβέρνηση”

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.