Quantcast
Σκρέκας: Έρχονται ανακοινώσεις για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» - Τι είπε για την αλλαγή παρόχου ρεύματος - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Έρχονται ανακοινώσεις για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» – Τι είπε για την αλλαγή παρόχου ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα δοθεί νέα παράταση για τις αγορές των νέων  ηλεκτρικών συσκευών στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ρωτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«’Εχουμε δώσει μια παράταση, την οποία θα εξετάσουμε εάν αυτή είναι αρκετή. Ήδη περίπου 100 χιλ. δικαιούχοι έχουν προχωρήσει στην αντικατάσταση της συσκευής ή στη δέσμευση του ποσού του voucher ώστε να προχωρήσουν στην αντικατάσταση της συσκευής» απάντησε ο κ. Σκρέκας. Την  ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι τον επόμενο μήνα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους νέους δικαιούχους του προγράμματος. Επιπλέον 140 χιλ. με 200 χιλ. δικαιούχοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα τόνισε και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος σχεδόν θα διπλασιαστεί.  Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν εντός Νοεμβρίου συμπλήρωσε.

Ρεύμα: Διευκρινίσεις για την αλλαγή παρόχου

Επίσης ρωτήθηκε εάν κάποιος έχει οφειλές σε κάποιον πάροχο ρεύματος  έχει τη δυνατότητα να πάει σε κάποιον άλλον.  Απάντησε πως μπορεί να γίνει αυτό, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό « δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αφήνει χρέος  σε έναν πάροχο και να μεταπηδάει σε κάποιον άλλο. Θα πρέπει να αποπληρώνει το χρωστούμενο ποσό στον προηγούμενο πάροχο  και να πηγαίνει στον επόμενο που θα έχει πιο χαμηλό τιμολόγιο. Για να το κάνει όμως αυτό υπάρχει μια προϋπόθεση: να γνωρίζει ποια είναι η τιμή του κάθε παρόχου. Δηλαδή ποια είναι η τιμή που κάθε πάροχος, κάθε προμηθευτής …. η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι εναλλακτικοί πάροχοι  πωλούν».

Υπενθύμισε δε τις  υποχρεώσεις που έχουν κάθε μήνα οι προμηθευτές. « Κάθε 20 του μηνός θα πρέπει οι προμηθευτές να ανακοινώνουν ποια θα είναι η τιμή πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα» .

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.