Quantcast
Σκρέκας: Η αύξηση που θα έβλεπε στον λογαριασμό ρεύματος ένα νοικοκυριό χωρίς την επιδότηση - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Η αύξηση που θα έβλεπε στον λογαριασμό ρεύματος ένα νοικοκυριό χωρίς την επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Για το τι αύξηση θα είχε ένα μέσο νοικοκυριό στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος εάν δεν λάμβανε τη κρατική επιδότηση ρωτήθηκε μεταξύ άλλων στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

“Ένα μέσο νοικοκυριό καταναλώνει 350 κιλοβατώρες τον μήνα. 7 στα 10 νοικοκυριά καταναλώνουν έως 300 κιλοβατώρες τον μήνα και πάνω εκεί έχουμε κάνει τον υπολογισμό μας, εκεί στηρίζουμε με 42 ευρώ τον μήνα. Χωρίς την επιδότηση θα έβλεπε στον λογαριασμό αύξηση της τάξης των 60-65 ευρώ τον μήνα. Αφαιρούμε εμείς τα 42 ευρώ και έτσι ένα νοικοκυριό με 300 κιλοβατώρες θα έχει μια αύξηση που φτάνει 15 ευρώ τον μήνα”, απάντησε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο δεν θέλει ο καταναλωτής να έχει μια ανατίμηση που να ξεπερνά το15%-20% σε μηνιαία βάση.

Ωστόσο ανέφερε εάν κάποιος καταναλώνει πάνω από 300 κιλοβατώρες, δηλαδή 600 κιλοβατώρες ή 1000 κιλοβατώρες, σε αυτή την περίπτωση η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας εμείς θα θέλαμε εάν ήταν δυνατόν να είχαμε μειώσεις και όχι να έχουμε αυξήσεις στο ρεύμα ή στο φυσικό αέριο.

“Αυτό είναι κάτι το οποίο υπερβαίνει την ελληνική κυβέρνηση, και για να πω την αλήθεια υπερβαίνει και κάθε κράτος μέλος της Ευρώπης ξεχωριστά. Γι’ αυτό και προτείναμε και προσωπικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής ότι θα πρέπει να γίνει ένας κεντρικός ευρωπαϊκός μηχανισμός να δοθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του από κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά”, πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.