Quantcast
Σκρέκας: Στα σκαριά ρύθμιση για ειδικό τιμολόγιο ρεύματος σε πολύτεκνες οικογένειες - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Στα σκαριά ρύθμιση για ειδικό τιμολόγιο ρεύματος σε πολύτεκνες οικογένειες

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται ρύθμιση για ειδικό τιμολόγιο ρεύματος σε πολύτεκνες οικογένειες, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, “ετοιμάζουμε μια ρύθμιση για τους πολύτεκνους ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων για να μπορέσουμε να τους στηρίξουμε. Μελετούμε έναν τρόπο ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα μας”.

Στην ερώτηση εάν αυτό θα είναι πάγιο είπε ότι “αφορά στον τρόπο και το σε ποια κατηγορία ανήκουν, εάν θα έχουν ειδικό τιμολόγιο”. Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτό θα είναι μόνιμο. ” Έτσι ακριβώς. Είναι μια μόνιμη πρόταση την οποία θα καταθέσουμε. Βεβαίως γίνεται απαραίτητη μελέτη για να προσδιορίσουμε το δημοσιονομικό κόστος το οποίο δεν θα είναι πολύ μεγάλο, ώστε να στηρίξουμε τους πολύτεκνους κυρίως τέτοιες οικογένειες που για πολύ λίγα χρήματα είναι εκτός της περιμέτρου των χρεώσεων του Κοινωνικού Τιμολογίου”.

Έρχεται νέα υπουργική απόφαση για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει νέα υπουργική απόφαση για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

“Θα εκδώσουμε τη νέα υπουργική απόφαση σε λίγες ημέρες με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Για τα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, ερχόμαστε και επανασυνδέουμε το ρεύμα εφόσον τους έχει αποκοπεί και καλύπτουμε το κόστος της επανασύνδεσης”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν αυτό θα αφορά σε όλους ή μόνο σε όσους είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο απάντησε ότι “είναι αυστηρά τα εισοδηματικά κριτήρια. Γιατί εδώ πληρώνουμε το κόστος της επανασύνδεσης. Μέχρι 6.000 ευρώ ληξιπρόθεσμα πληρώνουμε το 100% ως Πολιτεία”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτή η απόφαση θα αφορά μόνο στους καταναλωτές ρεύματος της ΔΕΗ ή και άλλων παροχών .

“Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως παρόχου”, απάντησε και υπενθύμισε ότι “υπάρχει ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 15 902 όπου ένα νοικοκυριό που είναι σε απόλυτη δυσχέρεια καλεί αυτόν τον πενταψήφιο αριθμό και άμεσα σε συνεργασία με τον οικείο δήμο και την κοινωνική υπηρεσία δίνεται η εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση του ρεύματος στο νοικοκυριό”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.