Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Σε ποια τρόφιμα και πόσο αναμένεται να μειωθούν οι τιμές - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Σε ποια τρόφιμα και πόσο αναμένεται να μειωθούν οι τιμές

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται μειώσεις από 5% έως 18% στους τιμοκαταλόγους των τροφίμων στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, oι µειώσεις αυτές θα αφορούν στα επώνυµα προϊόντα αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ πρόκειται για προϊόντα των οποίων η πρώτη ύλη είναι κατά βάσιν εισαγόµενη.

Σε ποια προϊόντα θα γίνουν μειώσεις

Το επόµενο διάστηµα αναµένεται να υπάρξουν µειώσεις τιµών στο ηλιέλαιο και στο αραβοσιτέλαιο, 18% και 8% αντιστοίχως.  Αφορούν δε σε µειώσεις κυρίως από προµηθευτές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Από προµηθευτές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν το προσεχές διάστηµα µειώσεις της τάξης του 8% στα χαρτικά.

Σε ό,τι αφορά τα επώνυµα προϊόντα έχουν σταλεί τιµοκατάλογοι µε µειώσεις σε εισαγόµενα τυροκοµικά, κυρίως κίτρινα τυριά, όπως γκούντα και ένταµ, καθώς και σε λευκά τυριά από εισαγόµενο αγελαδινό γάλα µε τη µείωση τιµής και στις δύο περιπτώσεις να φτάνει το 15%. Μειώσεις τιµών 15% περιλαµβάνουν οι τιµοκατάλογοι και για εισαγόµενα βούτυρα, καθώς και για χοιρινά ολλανδικής προέλευσης µε τη µείωση της τιµής στη δεύτερη περίπτωση να είναι της τάξης του 5%.

Μάλιστα οι αναλυτές της αγοράς αναφέρουν στην εφημερίδα “Καθημερινή” πως  η µείωση των τιµών στα εισαγόµενα γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά προϊόντα οφείλεται κυρίως στην αυξηµένη παραγωγή αγελαδινού γάλακτος στην Κεντρική Ευρώπη, η οποία µε τη σειρά της οδήγησε σε αυξηµένη παραγωγή γαλακτοκοµικών και τυροκοµικών προϊόντων και στη δηµιουργία αποθεµάτων

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.