Quantcast
Στα «τυφλά» οι φορολογούμενοι για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου - enikonomia.gr
share

Στα «τυφλά» οι φορολογούμενοι για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου

δημοσιεύτηκε:

Στα τυφλά κινούνται οι φορολογούμενοι τέσσερις ημέρες από την έλευση του 2016 αφού κανείς δεν γνωρίζει πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν στην επόμενη φορολογική δήλωση.

Κανείς δηλαδή δεν γνωρίζει αν πρέπει να κρατά αποδείξεις, αν πρέπει να πληρώνει με κάρτα για να «χτίζει» το αφορολόγητο και ποιες είναι εκείνες οι δαπάνες που θα γίνονται δεκτές από την εφορία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε προχθές πως ό,τι αναγράφεται στη φορολογική δήλωση ως δαπάνη, θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας ή μέσω τραπέζης. 
Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμιά νομοθετική ρύθμιση για το θέμα ενώ κανείς δεν έχει πει στους φορολογούμενους να πρέπει να δηλώσουν έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ή έναν αριθμό κάρτας με τα οποία θα κάνουν τις αγορές τους ώστε να «χτίζουν» το αφορολόγητο.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων ενός νοικοκυριού αφορά σε δαπάνες που γίνονται σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα μετρούν οι αποδείξεις των δύο στο αφορολόγητο.

Την ίδια στιγμή περίπτερα και παντοπωλεία δεν έχουν το ειδικό μηχάνημα για κάρτες, άρα θα πρέπει να υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα. 

Καμία διευκρίνιση δεν υπάρχει ακόμα και για το τι θα ισχύει με τα delivery και αν οι διανομείς κατ’ οίκον θα έχουν το ειδικό μηχάνημα.
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.