Quantcast
Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις έως 600 ευρώ στο ρεύμα- Έρχεται τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις έως 600 ευρώ στο ρεύμα- Έρχεται τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται  Κοινή Υπουργική Υπουργική Απόφαση για την αναδρομική επιδότηση  ηλεκτρικού  ρεύματος  έως 600 ευρώ.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Οpen στο ρεύμα υπάρχει τριπλή παρέμβαση:

  • “Η πρώτη παρέμβαση:  Η μία αφορά την αναδρομικότητα τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις επιχειρήσεις . Οι επιχειρήσεις ήδη βλέπουν στους λογαριασμούς τους μειωμένες τιμές από την αναδρομικότητα του μέτρου από τον Ιανουάριο και μετά. Συνολικά 1 ,2 εκατ. επιχειρήσεις αρχίζουν και βλέπουν στους λογαριασμούς τους μια πολύ πιο ουσιαστική βοήθεια της ελληνικής πολιτείας. Δεν καλύπτουμε όλο το κόστος, αλλά καλύπτουμε πάνω από το 85 με 90% του κόστους της προηγούμενης περιόδου “.
  • “Δεύτερη παρέμβαση:  Αρχές Ιουλίου, οι πολίτες θα δουν στους λογαριασμούς τους περίπου 280 εκατ. ευρώ με 300 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε και να τα δώσουμε στα καύσιμα αλλά δεν θα μειώναμε το ρεύμα. Θα  βγει κοινή υπουργική απόφαση τις επόμενες ημέρες- έχει ήδη ολοκληρωθεί -καλύπτει τους λογαριασμούς που έχουν πάει στα νοικοκυριά για πρώτη κατοικία ή για τους φοιτητές, εξαρτώμενα μέλη φοιτητές από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τέλη Μαΐου. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από μέσα Ιουνίου έως τέλη Ιουνίου. Θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις του 2020. Άρα η γκάμα πολιτών που θα βοηθηθεί θα είναι μεγαλύτερη. Όποιοι υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2021 θα τους λάβουμε και αυτούς υπόψη. Υπενθυμίζω ότι  οι φορολογικές δηλώσεις ολοκληρώνονται μέχρι τέλος Ιουνίου. Συνεπώς θα έχουν υποβάλει και αυτοί οι συμπατριώτες  μας. Θα χρησιμοποιηθούν οι πίνακες 5 και 6 των φορολογικών δηλώσεων που είναι τα στοιχεία τα περιουσιακά και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς αυτών των πολιτών το 60% του κόστους που υπέστησαν τα νοικοκυριά την προηγούμενη περίοδο για το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτά είναι επιπλέον περίπου 300 εκατ. ευρώ” πρόσθεσε αναφερόμενος στο θέμα της αναδρομικής επιδότησης ρεύματος έως 600 ευρώ.
  • ” Η τρίτη παρέμβαση: Επιπλέον για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, υπάρχει πολύ πιο γενναία επιδότηση για τους τρέχοντος λογαριασμούς από 80-90% και όχι μόνο για την πρώτη κατοικία, δηλαδή αυτούς που παίρνουμε για Μάιο και Ιούνιο. Για Μάιο και Ιούνιο δεν έχουμε μόνο τη πρώτη κατοικία, έχουμε και τις άλλες κατοικίες. Δεν έχουμε μόνο αυτές τις 300 κιλοβατώρες αλλά πάμε και βοηθάμε με το 50% επιδότηση και πάνω από τις 300 κιλοβατώρες. Και  έρχεται η βοήθεια μετά τον Ιούλιο που είναι ένας άλλος μηχανισμός που έχουμε συζητήσει. Όλο αυτό είναι 1, 1 δισ .ευρώ βοήθεια από τον κρατικό προϋπολογισμό “, σημείωσε.
  • Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.