Quantcast
Σταθάκης: Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προκηρυχθεί το νέο "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον" - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προκηρυχθεί το νέο “Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον”

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον”, το οποίο θα καλύψει 20.000 νοικοκυριά, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, από την Αλεξανδρούπολη.

Ο υπουργός είπε ότι η υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB) βρίσκεται στο τελικό στάδιο, δεδομένου ότι «σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας, είναι θέμα λίγων μηνών να κλείσουν οι διαγωνισμοί για τα δύο τμήματα του πολύ σημαντικού και με τεράστιο αντίκτυπο έργου, να επικυρωθούν και να ξεκινήσει η κατασκευή του».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στον Έβρο, ο κ. Σταθάκης είπε ότι η «Ελλάδα έχει πετύχει πολλά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Σήμερα, παράγουμε το 29% της ενέργειάς μας από ΑΠΕ, είμαστε από τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης, 4η νομίζω παγκοσμίως, όσον αφορά τη διείσδυση των ΑΠΕ, άρα η Ελλάδα πάει πολύ καλά στις ΑΠΕ και αυτό αποτελεί μία ισχυρή βάση στο γιατί θα πετύχουμε έναν πάρα πολύ υψηλό στόχο που είναι να φτάσουμε στο 60% το 2030».

Αναφορικά με τη διασύνδεση των νησιών ο υπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα, στις διασυνδέσεις των νησιών, όπου είχαμε μεγάλη στέρηση. Το 10% της ενέργειάς μας το παράγουμε στα νησιά με πετρέλαιο, αυτά πρέπει να τελειώσουν το 2020, με βάση τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα έπρεπε στα τελευταία τρία χρόνια να επιταχύνουμε τις διασυνδέσεις και τις κάναμε σε χρόνο ρεκόρ στις Κυκλάδες, Μύκονο και άλλα νησιά. Θα ολοκληρωθεί μια δεύτερη φάση που ακολουθεί στις Κυκλάδες. Ξεκίνησε η κατασκευή της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης και θα προκηρυχθεί και η μεγάλη διασύνδεση. Αυτό σημαίνει τεράστιες επενδύσεις και μία κινητικότητα των ΑΔΜΗΕ πρωτόγνωρη».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.