Quantcast
Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Πρεμιέρα για τις αιτήσεις - Τα SOS που πρέπει να προσέξετε - enikonomia.gr
share

Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Πρεμιέρα για τις αιτήσεις – Τα SOS που πρέπει να προσέξετε

δημοσιεύτηκε:

Aπό σήμερα  Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα https://stegastiko.minedu.gov.gr/ για την χορήγηση  του  φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος  ύψους 1.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα επισημαίνεται πως προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Αιτήσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν  τις υποβάλετε

Πριν προχωρήσουν οι ενδιαφερόμενοι σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή τους θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Αυτή είναι η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Για να εισέλθει στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.
Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

  • τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή
  • τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, ενώ στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται)
  • τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
  • τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).
    Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

-Διαβάστε ολόκληρη  την εγκύκλιο για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα εδώ

-Διαβάστε αναλυτικά το οδηγό για το στεγαστικό επίδομα  εδώ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.