Quantcast
Στο τραπέζι η μείωση προστίμων για φορολογικές παραβάσεις - enikonomia.gr
share

Στο τραπέζι η μείωση προστίμων για φορολογικές παραβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Tην αναπροσαρμογή των υφιστάμενων προστίμων για την μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης εξετάζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου με το τεχνικό κλιμάκιο των θεσμών που έχει εγκατασταθεί στο Γενικό Λογιστήριο.

Τα μέλη του κλιμακίου ζητούν να αυξηθούν τα σχετικά πρόστιμα, εκτιμώντας ότι έτσι θα ασκηθεί η σχετική πίεση στις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν .

Σήμερα τα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων είναι 250 ευρώ ανά απόδειξη όταν την παράβαση πραγματοποιεί επιχείρηση που τηρεί απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ ανά απόδειξη όταν την παράβαση πραγματοποιεί επιχείρηση που τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Παραλληλα θα εξεταστεί σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη το ελληνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των μη δηλωμένων καταθέσεων μέσω ελέγχων των τραπεζικών συναλλαγών σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Το νέο Μνημόνιο θέτει ως βασικά προαπαιτούμενα για τη χώρα να θεσπίσει έως τον Οκτώβριο νέες ποινικές νομικές διατάξεις για την φοροδιαφυγή και την απάτη, να διευρύνει τον ορισμό της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους, να εγκρίνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης και να καταθέσει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.