Quantcast
Στον αέρα... τα μισθολόγια των στρατιωτικών - enikonomia.gr
share

Στον αέρα… τα μισθολόγια των στρατιωτικών

δημοσιεύτηκε:

Στα όρια του «κόκκινου», εξαιτίας των περικοπών στους αμυντικούς προϋπολογισμούς, κινούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις, επισημαίνουν πρωτοκλασάτοι παράγοντές τους, ενώ κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως «εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο η διαθεσιμότητα, ειδικά σε μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία θα χτυπήσει «κόκκινα».

Οι ίδιοι παράγοντες, αναφερόμενοι σε ενδεχόμενες νέες περικοπές στα αμυντικά κονδύλια, εξήγησαν πως υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί κύκλοι «είπαν» ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, αφήνοντας πάντως να διαφανούν οι εντονότατες επιφυλάξεις τους γύρω από την «υπόσχεση» που έχει δοθεί.

Μιλώντας ακόμη για το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα «ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, διευκρίνησαν ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η συμβιβαστική λύση με το υπουργείο Οικονομικών».

Ειδικότερα, είπαν ότι το υπουργείο Άμυνας έχει υποβάλει τις θέσεις του, αλλά το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «δεν είναι προϊόν συμβιβασμού». Κάτι που σημαίνει ότι οι απόψεις διίστανται σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Επιπλέον εξαιτίας των ελλείψεων οικονομικών πόρων, στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας αναπτύσσεται προβληματισμός για δανεισμό των Ενόπλων Δυνάμεων από τράπεζες.

Ήδη μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται συνομιλίες ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες πλευρές. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρεται η «εμπλοκή» μεγάλης τράπεζας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου εκτελούνται έργα των Ειδικών Δυνάμεων.

Εάν θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο, εξηγούν, το υπουργείο Άμυνας θα μπει σαν τριτεγγυητής. Ενώ λοιπόν στο «εσωτερικό μέτωπο» διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα στην γεωπολιτική γειτονιά μας οι εξελίξεις τρέχουν ταχύτητα.

Η Τουρκία σε επίπεδο εξοπλισμών ήδη έχει «ξεφύγει» μπροστά, παρότι και αυτή έχει πολλά «καυτά» μέτωπα εντός και εκτός χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.