Quantcast
Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν - Τι ισχύει για τις προκαταβολές των επικουρικών - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν – Τι ισχύει για τις προκαταβολές των επικουρικών

δημοσιεύτηκε:

Το επόμενο διάστημα θα καταβληθούν οι προκαταβολές επικουρικών συντάξεων αλλά και οι συντάξεις μηνός Απριλίου στους ασφαλισμένους.

Συνεπώς οι ασφαλισμένοι που περιμένουν χρόνια για την έκδοση της επικουρικής σύνταξής τους θα λάβουν έως τις 15 Μαρτίου «προκαταβολές». Επίσης επισημαίνεται πως για κάθε μήνα καθυστέρησης επικουρικής σύνταξης έως και τον Ιανουάριο του 2023 οι δικαιούχοι θα λάβουν το μηνιαίο ποσό των 100 ευρώ, ενώ για τις αναπηρικές επικουρικές συντάξεις, χηρείας και για τις συντάξεις λόγω θανάτου τα αναδρομικά θα είναι 50 ευρώ για κάθε μήνα.

Από την άλλη πλευρά αναδρομικά πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ θα λάβουν σχεδόν 150 ασφαλισμένοι του Ταμείου Μετάλλων.  Διευκρινίζεται πως όσοι από αυτούς δεν είναι στη ζωή τότε, τα ποσά αυτά δίνονται στους κληρονόμους τους.

Πάντως βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτών των προκαταβολών είναι οι ασφαλισμένοι είναι να έχουν υποβάλει αίτηση πριν από την 1η Ιουλίου 2022 και να έχουν πάρει την κύρια σύνταξή τους.

Τα ποσά των προκαταβολών διαμορφώνονται  ως εξής:

  • Από 1.200 ευρώ με 2.400 ευρώ θα είναι τα ποσά που θα πάρουν οι περισσότεροι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτηση το διάστημα 2021- 2022.
  • Από 3.600 ευρώ έως 9.600 ευρώ θα είναι τα ποσά που δοθούν σε 24.185 συνταξιούχους που βρίσκονται σε αναμονή από 3 έως 8 χρόνια.
  • Από  3.600 ευρώ έως 9.600 ευρώ θα είναι τα ποσά που θα καταβληθούν σε 24.185 συνταξιούχους που βρίσκονται σε αναμονή από 3 έως 8 έτη.
  • Από 10.800 ευρώ έως και 15.600 ευρώ θα είναι τα ποσά που θα πάρουν 2.124 συνταξιούχοι που βρίσκονται σε αναμονή από 9 έως 13 έτη.

Οι συντάξεις Απριλίου: Δείτε τις ημερομηνίες για τις πληρωμές ανά Ταμείο

Οι συντάξεις Απριλίου αναμένεται να πληρωθούν με τον εξής τρόπο από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας:

  • Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ , το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και το ΕΤΑΤ θα πληρώσουν τις συντάξεις την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023. Την ίδια ημέρα θα  καταβληθούν και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ
  • Το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι τράπεζες, τα εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ο ΟΤΕ και το Δημόσιο θα καταβάλουν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 τις συντάξεις  στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι τράπεζες, τα εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ο ΟΤΕ και το Δημόσιο θα πληρώσουν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 τις συντάξεις στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 29 και 30 Μαρτίου

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.