Quantcast
Συντάξεις Αυγούστου 2023 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αρχίζει η καταβολή τους - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Αυγούστου 2023 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αρχίζει η καταβολή τους

δημοσιεύτηκε:

Από την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 έως τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις μηνός Αυγούστου στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:

  • Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), το ΝΑΤ, το  ΚΕΑΝ , το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ , το ΕΤΑΤ  και η  ΔΕΗ θα πληρώσουν τις συντάξεις  την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023.
  • Ωστόσο οι συντάξει  του ΙΚΑ και του Δημοσίου αναμένεται να καταβληθούν  με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων. Δηλαδή:

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 θα  καταβάλει το ΙΚΑ τις συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 .Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι συντάξεις των ασφαλισμένων του Δημοσίου των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την επομένη  Παρασκευή, 28 Ιουλίου το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Αλλά την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι συντάξεις του Δημοσίου στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Σημειώνεται δε πως οι συντάξεις των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) και των προσωρινών συντάξεων Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως και στο Δημόσιο.

Τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ μια σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους, όπως:

  • Επίδομα στέγασης/ενοικίου:  Η πληρωμή αυτή θα αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023 και των οποίων έχει εγκριθεί
  • Η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού: Η πληρωμή αυτή θα αφορά όσων έχει εγκριθεί η αίτηση. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.
  • Επίδομα γέννησης: Συνολικά η ενίσχυση ανέρχεται σε 2000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση  ύστερα από 5 μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δίδυμα είναι 4.000 ευρώ  κ.ο.κ

Επίσης την ίδια ημέρα αναμένεται να πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα προνοιακά αναπηρικά και τα διατροφικά επιδόματα, τη στεγαστική Συνδρομή, το  Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων αλλά και τη Σύνταξη Υπερηλίκων.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.