Quantcast
Συντάξεις Αυγούστου 2023: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ - Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Αυγούστου 2023: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ – Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου έως την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αναλυτικά:

  • Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 θα καταβάλουν τις συντάξεις οι τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις στους ασφαλισμένους.
  • Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 θα πληρώσουν οι τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και δημόσιο τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9.
  • Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 θα καταβάλλουν οι τέως φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες , ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και δημόσιο τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει στις 31 Ιουλίου μια σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους. Αναλυτικά μερικά από αυτά είναι μεταξύ άλλων:

  • Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Ιουνίου 2023 και έχει εγκριθεί. Σημειώνεται δε πως η καταβολή του ΕΕΕ αναμένεται να γίνει με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών
  • Η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού: Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του 2023, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022. Επίσης επισημαίνεται πως το ποσό του επιδόματος, λοιπόν, εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών
Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο
Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

  • Το επίδομα γέννησης:  Συνολικά η ενίσχυση ανέρχεται σε 2000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δίδυμα είναι 4.000 ευρώ κ.ο.κ
  • Το επίδομα στέγασης: Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Ιουνίου 2023

 

-Αλλά την ίδια ημέρα θα  πληρωθούν και τα προνοιακά αναπηρικά και τα διατροφικά επιδόματα, η στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η Σύνταξη Υπερηλίκων.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.