Quantcast
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Οι νέες ημερομηνίες για την πληρωμή τους - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2023 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Οι νέες ημερομηνίες για την πληρωμή τους

δημοσιεύτηκε:

Το επόμενο διάστημα καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2023 αλλά και μια σειρά από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά:

Συντάξεις Φεβρουαρίου

Οι  κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2023 αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους από τις 25 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά:

  • Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις από τα ταμεία των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ. Ωστόσο η κατάθεση των ποσών των συντάξεων στους  τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει τη Τρίτη.
  • Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα πληρώσουν το ΙΚΑ, οι τράπεζες, ο ΟΤΕ και το Δημοσίου τις συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ  λήγει σε 1,3,5,7,9,  Ωστόσο η κατάθεση των ποσών των συντάξεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει τη Τετάρτη.
  • Ενώ την επομένη  Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.Ωστόσο η κατάθεση των ποσών των συντάξεων στους  τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει τη Πέμπτη.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πληρώνονται στις 31 Ιανουαρίου 2023

Μια σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβάλει τη Τρίτη, 31 Ιανουαρίου ο ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

  • Μιάμιση δόση επιδόματος του παιδιού: Αυτό αφορά τους δικαιούχους που δεν είχαν υποβάλει αίτηση για το επίδομα παιδιού του έτους 2022 αλλά και τους πολίτες που ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 και δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της.
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα ενοικίου (στέγασης): Η πληρωμή αυτή αφορά όσους είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και έχει εγκριθεί.
  • Προνοιακά και διατροφικά επιδόματα αλλά και επίδομα γέννησης. Υπενθυμίζεται πως το ποσό του επιδόματος γέννησης για κάθε παιδί είναι 2.000 ευρώ, ωστόσο για τα δίδυμα είναι 4.000 ευρώ  κ.ο.κ. Επίσης επισημαίνεται πως το ποσό του επιδόματος γέννησης καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000  ευρώ έκαστη: Η πρώτη δόση τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη  δόση ύστερα από 5 μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.