Quantcast
Συντάξεις Ιουλίου και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Oι ημερομηνίες - "κλειδιά" για τις επόμενες πληρωμές - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Ιουλίου και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Oι ημερομηνίες – “κλειδιά” για τις επόμενες πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Μπαράζ πληρωμών πραγματοποιείται από σήμερα, Τρίτη, 28 Ιουνίου έως το τέλος Ιουνίου καθώς συνεχίζεται η καταβολή συντάξεων αλλά και μιας σειράς από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πληρώθηκαν οι  συνταξιούχοι από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου θα λάβουν το ποσό των 757,3 εκατ. ευρώ συνολικά 1.490.353 συνταξιούχοι του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9. Και αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν 755,8 εκατ. ευρώ σε 1.488.007 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8. Επίσης την ίδια μέρα θα δοθεί και το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ σε 27.800 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Ιουλίου, στη βάση του ν. 4778/2021

ΟΠΕΚΑ: Η  ημερομηνία “κλειδί” για την καταβολή των επιδομάτων

Μια σειρά από επιδόματα θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ  στις 30 Ιουνίου.  Αναλυτικά, μερικά από αυτά είναι μεταξύ άλλων:

ΟΠΕΚΑ

  • Επίδομα στέγασης και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Η πληρωμή αυτή αφορά  όσων η αίτηση έχει εγκριθεί  έως τις 31 Μαΐου 2022.
  • Επίδομα γέννησης παιδιού. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω  επίδομα καταβάλλεται σε  δύο ισόποσες δόσεις των 1.000  ευρώ έκαστη.  Αναλυτικά : Η πρώτη  δόση τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η  δεύτερη δόση ύστερα από 5 μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού .Αξιοσημείωτο είναι δε ότι ποσό είναι 2.000  ευρώ  για κάθε παιδί. Για δίδυμα είναι 4.000 ευρώ  κ.ο.κ
  • Την στιγμή αναμένεται να καταβληθούν και  τα αναπηρικά επιδόματα, η στεγαστική συνδρομή, το επίδομα ομογενών, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων Έξοδα κηδείας αλλά και το επίδομα αναδοχής.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.