Quantcast
Συντάξεις Μαΐου και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Νέες πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις πληρωμές - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Μαΐου και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Νέες πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου και των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

«Στις 25 Απριλίου έχουμε τις περισσότερες πληρωμές των συντάξεων μηνός Μαΐου κυρίως των κύριων. Στις 25 Απριλίου πηγαίνουμε για πληρωμές κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΕ , του ΟΓΑ. Και μετά, από Δευτέρα 29 Απριλίου, έχουμε τις πληρωμές συντάξεων του Δημοσίου. Οι περισσότερες συντάξεις πλην του δημοσίου που είναι 25 Απριλίου και μετά 29 Απριλίου που είναι οι συντάξεις του Δημοσίου», σημείωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην τηλεοπτική  εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα».

Σύμφωνα με πληροφορίες  στις 25 Απριλίου αναμένεται να πληρωθούν οι  συντάξεις μηνός  Μαΐου από το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) και την ίδια ημέρα υπολογίζεται πως θα καταβληθούν οι συντάξεις ΕΦΚΑ σε όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) αλλά και οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). Ενώ το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, το Δημόσιο, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΤ, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, τη ΔΕΗ και ΟΤΕ θα πληρώσουν στις 29 Απριλίου τις  συντάξεις. Την ίδια ημέρα θα  καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις του δημοσίου. Και ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει στις 30 Απριλίου  τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Για την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Η κ. Μιχαηλίδου μίλησε και για την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. «Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αλλά και το επίδομα μητρότητας  πληρώνονται στο τέλος του μήνα», είπε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε πως το επίδομα μητρότητας αυξάνεται στα 830 ευρώ από τα 780 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΕΚΑ  αναμένεται να πληρώσει στις 30 Απριλίου μεταξύ άλλων:

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και επίδομα Στέγασης/ενοικίου: Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους πολίτες που θα έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 και έχει εγκριθεί.
  • Αλλά και το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, η στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  • Επίσης την ίδια ημέρα αναμένεται να δοθεί από τον ΟΠΕΚΑ και η σύνταξη Υπερηλίκων.

Ωστόσο τα χρήματα των παραπάνω επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα το απόγευμα της 29ης Απριλίου 2024 στα ΑΤΜ των τραπεζών.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.