Quantcast
Συντάξεις Μαρτίου: Ολοκληρώνεται αύριο η καταβολή τους - Ποιοι θα δουν διπλή αύξηση - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Μαρτίου: Ολοκληρώνεται αύριο η καταβολή τους – Ποιοι θα δουν διπλή αύξηση

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων μηνός Μαρτίου στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, αύριο θα καταβληθεί το ποσό των 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Το ποσό αυτό αφορά αφενός στην καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8, αφετέρου στο ποσό που αντιστοιχεί στις αυξήσεις των συντάξεων για το μήνα Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους (περί τους 2.530.000). Υπενθυμίζεται πως οι πληρωμές ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Τα αναδρομικά του Ιανουαρίου

Επίσης επισημαίνεται  πως ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει αύριο διπλή αύξηση σε αρκετούς συνταξιούχους. Αυτό συμβαίνει επειδή καταβάλλονται τα αναδρομικά από την αύξηση του Ιανουαρίου του 7,75% που δεν είχε δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Παρακάτω παρατίθενται δύο παραδείγματα για τον τρόπο που θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους .Αναλυτικά:

Πρώτο παράδειγμα: 

  • Εάν ο ασφαλισμένος πήρε στα τέλη Ιανουαρίου αύξηση 30 ευρώ στην σύνταξη του, τότε αύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα πάρει επιπλέον 30 ευρώ στον τραπεζικό του  λογαριασμό, εκτός από την σύνταξη του.

Δεύτερο παράδειγμα 

  • Εάν συνταξιούχος τ. ΙΚΑ του οποίου ο ΑΜΚΑ λήγει σε ζυγό αριθμό έλαβε αύξηση 48 ευρώ τον Ιανουάριο, τότε θα  καταβληθεί αύριο Παρασκευή στην τράπεζα του η σύνταξη του με το  επιπλέον ποσό των 48 ευρώ.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.