Quantcast
Συντάξεις: «Λίγο πάνω από 3% οι αυξήσεις το 2024» - Τι είπε ο Τσακλόγλου - enikonomia.gr
share

Συντάξεις: «Λίγο πάνω από 3% οι αυξήσεις το 2024» – Τι είπε ο Τσακλόγλου

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση πως θα είναι λίγο πάνω από  3% το ποσοστό της αύξησης που θα δοθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2024 στις συντάξεις 2, 5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων εξέφρασε σήμερα ο  υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου στο MEGA . «Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι στον πληθωρισμό πάμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, δηλαδή πέφτει γρηγορότερα από ό,τι ήταν. Και από ότι φαίνεται, οι αυξήσεις που θα δοθούν  στις συντάξεις θα είναι λίγο πιο πάνω από το 3% σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Υποθέτω ότι κάπου εκεί θα είναι και το τελικό ποσοστό αύξησης αλλά  δεν θα ήθελα να πω κάτι δεσμευτικό σε αυτή τη φάση » τόνισε με έμφαση ο κ. Τσακλόγλου.

Και υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστεί  το ποσοστό της αύξησης στις συντάξεις. «Ο νόμος είναι σαφής: Η αύξηση που δίνεται είναι το μισό του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης και του ρυθμού του πληθωρισμού. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί αυτά τα στοιχεία, ειδικά για τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί ο αριθμός για την προηγούμενη χρονιά, για το 2022»  σημείωσε και είπε πως τα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη για τις αυξήσεις των συντάξεων θα είναι αυτά που θα βρίσκονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή και όχι αυτά του προσχεδίου του προϋπολογισμού. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

 Συντάξεις: Πότε θα φανεί η νέα αύξηση  στους ασφαλισμένους

Για τις αυξήσεις που θα γίνουν στις συντάξεις  από το νέο έτος μίλησε νωρίτερα ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς στο Μega. Όπως είχε επισημάνει η αύξηση αναμένεται να είναι 3,1% καιπως αυτή θα φανεί τέλη Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Γενάρη του 2024, σημείωσε και ανέφερε πως αύξηση στην τσέπη τους θα δουν περίπου  1.900.000 συνταξιούχοι.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο επίδομα προσωπικής διαφοράς.  «Περίπου 750.000 συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς. Το επίδομα θα είναι μειωμένο σχέση με πέρυσι, δηλαδή από 100 ευρώ έως και 200 ευρώ διότι είναι και πιο μικρή η αύξηση φέτος από 7,75 % που ήταν πέρυσι. Συγκεκριμένα, η αύξηση φέτος στις συντάξεις θα είναι μικρότερη από  το μισό  δηλαδή 3,1% .Και αυτή η πληρωμή θα γίνει τέλη Δεκεμβρίου » τόνισε και υπενθύμισε τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος είναι τα εξής:

  • Εάν η κύρια σύνταξη είναι μέχρι και  700 ευρώ, τότε το ύψος της ενίσχυσης θα είναι στα 200 ευρώ.
  •  Όσοι παίρνουν από 700,1 έως 1.100 ευρώ κύρια σύνταξη , τότε θα λάβουν ενίσχυση ύψους 150 ευρώ
  • Όσοι έχουν άθροισμα κύριας σύνταξης από 1.100,1 έως 1.600 ευρώ, θα  πάρουν ενίσχυση ύψους 100 ευρώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.